USPOMENA NE BLEDI: 6 godina bez slavuja iz Kruševa Tošeta Proeskog!

Sećanje na balkanskog anđela

USPOMENA NE BLEDI: 6 godina bez slavuja iz Kruševa Tošeta Proeskog!

Stars -
U Makedoniji Spomen kuću Todor Proeski tokom cele godine posećuju mnogi fanovi, a upravo danas u crkvi će biti služena misa zadušnica, održaće se turnir u rukometu, a očekuju se i maratonci koji su krenuli iz Nove Gradiške

Pre šest godina na današnji dan ugasio se jedan mladi život, ali se ni šest godina kasnije nije ugasila uspomena na Tošeta Proeskog koga se fanovi i dan danas sećaju.

Todor Toše Proeski rođen je 25. januara 1981. godine u Prilepu. 26 godina kasnije tragično je nastradao u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj, 16. oktobra 2007. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Skoplju, a bio je uvaženi muzičar i omiljena ličnost širom Balkana.

U čast Balkanskog anđela, kako publika ponosno voli da ga zove, organizuje se pregršt manifestacija širom regiona, pa tako na današnji dan fanovi ovog neprežaljenog muzičara završavaju maraton koji se trči od Nove Gradiške, gde je Toše izgubio život, preko Beograda i Skoplja, do Kruševa u kom je odrastao.

Sem fanova iz rodne Makedonije, kao i svake godine, organizovali su se i fanovi iz Srbije, pa će pomen u znak sećanja na Balkanskog anđela biti održan danas u 17.30 u maloj crkvi kod Hrama Svetog Save.

U Makedoniji Spomen kuću Todor Proeski tokom cele godine posećuju mnogi fanovi, a upravo na današnji dan u crkvi će biti služena misa zadušnica, održaće se turnir u rukometu, a danas se očekuju i maratonci koji su krenuli iz Nove Gradiške.

Toše Proeski predstavljao je 2004. godine Makedoniju na Evrosongu, voleo je muziku od malih nogu i bio je zlatan momak kojeg su svi voleli. Obožavali su ga u celom regionu i šire, a njegova smrt, čija se godišnjica danas obeležava, slomila je srca hiljadama fanova na Balkanu.

Uspomena na Tošeta ne bledi. Njegova zvezda već šest godina sija na nebu, a naš portal kao i svake godine obeležava današnji dan i posvećuje ga svima koji su ga voleli i koji ga nose u srcu.

http://www.youtube.com/watch?v=sVkxJt6SHZk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track