POSLE PET GODINA: Uručena nagrada za književnost Nives Celzijus

Kiklop za hit godine 2008.

POSLE PET GODINA: Uručena nagrada za književnost Nives Celzijus

Stars -
Počastvovana sam jer sam jedina dobitnica Kiklopa koja ima svoju vlastitu dodelu, rekla je novinarima Nives Celzijus i dodala da je "pravda pobedila"

Autorki knjige "Gola istina" Nives Celzijus danas je u Puli posle višegodišnjeg sudskog spora, uručena književna nagrada Kiklop za hit godine 2008.

Udruženje Sa(n)jam knjige u Istri odbilo je ranije da dodeli nagradu starleti, smatrajući da nije dostojna "književne elite". Opštinski sud u Puli nedavno je, pod pretnjom prinudne naplate, naredilo Udruženju da u Domu hrvatskih branitelja u Puli, gde se do 2008. održavala svečanost dodela nagrada, mora da uruči nagradu Nives Celzijus čija je knjiga "Gola istina" 2008. bila najprodavanija u Hrvatskoj.

Posle pravosnažnosti sudske presude sredinom ove godine, Udruženje "Sa(n)jam knjige" pokušalo je da književnu nagradu dostavi poštom Nives Celzijus.

Nagradu "Kiklop" autorki i izdavaču knjige Premijer mediji uručio je direktor marketinga i promocije izdavačke kuće VBZ i dugogodišnji saradnik sajma Zoran Simić, preneli su hrvatski mediji.

"Počastvovana sam jer sam jedina dobitnica Kiklopa koja ima svoju vlastitu dodelu", rekla je novinarima Nives Celzijus i dodala da je "pravda pobedila".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track