Aleksandar Milić Mili: Miligram je stvoren za veliku scenu!

Intervju, muzičar, ima ozbiljne planove za bend

Aleksandar Milić Mili: Miligram je stvoren za veliku scenu!

Stars -
Zakazano je 15 velikih koncerata sa kapacitetom od 15.000 do 60.000 ljudi, pored Arene, u planu je i Koševo u Sarajevu, zatim Tuzla i Banjaluka

Puca na visoko.Aleksandar Milić Mili, koji je sa svojim bendom Miligram za kratko vreme postigao ogroman uspeh, pa su prozvani „srpskim muzičkim čudom“, u razgovoru za Kurir otkriva da li je prevazišao i sopstvena očekivanja i koji su mu dalji planovi. Novi album „Ludi petak“, koji je od ponedeljka u prodaji, na Jutjubu već obara rekorde slušanosti, što ukazuje na to da ovi momci nastavljaju istim tempom. Bend dobija samo reči pohvale.- Proteklu godinu pamtiću kao veoma radnu. Miligram se spremao za Zetru, Cecu sam pripremao za Ušće, a radio se i njen album. Turneje su bile u toku. Imao sam sreće da su sve stvari koje sam radio bile uspešne. Naišli smo na fenomenalan odziv publike, tako da se nadam da će i s ovim albumom „Ludi petak“ u novoj godini biti tako.Jesu li ispunjena tvoja očekivanja?- Malo smo i nadmašili očekivanja! Već nakon dve godine turneje napunili smo Zetru, to niko nikad nije uspeo, a ako sad sa trećim albumom napunimo i Arenu, to je prebrz tempo. Mislim da se nikad u istoriji muzike nije desilo da neki bend napreduje tom brzinom.Čini mi se da vam je ovaj CD još bolji od prethodnog.- Mislim da stilski pokriva sve emotivne prostore, od velike sreće do velike tuge, ali u suštini veoma je pozitivan i sadržajan album. Ipak, šta god da uradite u ovom poslu, morate da sačekate sud publike jer je to prava odskočna daska. Možete da se ne znam koliko trudite, ako nemate publiku, ako ne odskočite, ostajete tu gde ste.Gde si osetio najjaču sinergiju sa publikom?- U Zetri, sigurno! To se dogodilo u maju, i taj je koncert bio toliko pun pozitivne energije! Mesec dana nakon toga već sam bio sa Cecom na Ušću, tako da su mi ta dva koncerta apsolutni pikovi prošle godine. U godini koja je pred nama, ako album naiđe na dobar odjek kod publike kako planiramo, voleo bih da Miligram ima velike koncerte jer smo bend koji je stvoren za veliku scenu. Tako se krećemo, takvu energiju imamo, takvi su nam aranžmani i pesme koje pravimo.Priželjkuješ Arenu?- Ove godine pucamo na Arenu, a zakazano je 15 velikih koncerata sa kapacitetom od 15.000 do 60.000 ljudi. Pored Kombank arene, u planu je i Koševo u Sarajevu, zatim Tuzla, Banjaluka i drugi gradovi.Postoji li još neko s kim bi radio, pored Cece?- Iskreno, nemam ni vremena, a ni fizički ne mogu da postignem da radim s bilo kim drugim, ali tu i tamo pomognem gde mogu. Mnogo je onih koji bi voleli da rade sa mnom. Čak i meni bliskih ljudi, s kojima bih rado sarađivao, ali Miligram i Ceca - to je već dovoljno posla.

Najjača baladaAPSOLUTNA LJUBAV ZA SUPRUGUJedna od balada na novom albumu je i „Apsolutna ljubav“, koju je Mili posvetio supruzi.- To je ubedljivo najjača balada koju sam ikada uradio, a Marina Tucaković je pokidala sa tekstom. Mislim da će se mnogi pronaći u njoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track