NE IZAZIVAJ ME DA SVAŠTA URADIM: Tuđmanov unuk preti bivšoj ženi
Foto: Dragana Udovičić

Pretnje iz zatvora

NE IZAZIVAJ ME DA SVAŠTA URADIM: Tuđmanov unuk preti bivšoj ženi

Stars -
Igor Tuđman, unuk hrvatskog predsednika Franje Tuđmana koji u Sremskoj Mitrovici izdržava dvogodišnju kaznu zatvora zbog razbojništva, šalje preteća pisma svojoj bivšoj supruzi Nataši

Igor Tuđman (32), unuk hrvatskog predsednika Franje Tuđmana koji u zatvoru u Sremskoj Mitrovici izdržava dvogodišnju kaznu zatvora zbog razbojništva, šalje preteća pisma svojoj bivšoj supruzi Nataši Tuđman (27), koja je sa njim prekinula vezu u septembru prošle godine.

Nataša Tuđman je u proteklih nekoliko meseci dobila tridestak pisama preteće sadržine.

"Igor nikako ne može da prihvati činjenicu da je između nas sve gotovo i da je proces razvoda u toku. Za Božić od njega nisam dobila čestitku nego rečenicu u pismu: „Draga moja Nataša, na tebi je sve „No pain, no gain“ („Bez muke nema nauke“). To je meni već odavno poznata rečenica, koju je pisao u tridesetak pisama, koja su sva pretećeg tipa, a skoro u svakom piše: „Nataša, ne izazivaj me da kada izađem moram svašta da uradim“", kaže Nataša Tuđman, koja se 7. avgusta vratila u Zagreb, nakon što je izdržala šestomesečnu kaznu, na koju je sa Igorom Tuđmanom osuđena zbog prevare i pljačke beogradskog biznismena V. V. u februaru prošle godine.

Nataša Tuđman još godinu i po ima zabranu ulaska u Srbiju, a po izlasku na slobodu iz požarevačke „Zabele“ nije posetila supruga Igora, na koga je, kako je navela, mnogo ljuta što je uvukao u incident zbog čega je dospela u zatvor.

"Jasno sam mu stavila do znanja da ga ne želim u svom životu, ali sam mu rekla da ću mu pružiti pomoć dok je zatvoru. Zbunjena sam i uplašena. Znam da ima devojku koja ga obilazi i zato ne razumem kakvu sad vrstu igre pokušava da igra. Želim samo mir. Posvećena sam svojoj deci (sinu i ćerkici iz prvog braka) i snimanju nove pesme. Pored toga, moje misli su uz sasvim drugog muškaraca, koji zna moje brige i teškoće", naglašava bivša supruga Igora Tuđmana,

Viktor Gostiljac, advokat Igora Tuđmana, rekao je da zna ništa o pretećim pismima.

Deda Franjo i Milošević nisu krivi za rat

Igor Tuđman je u avgustu podneo molbu za pomilovanje predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću jer želi da kaznu služi u Hrvatskoj. U pismu je u avgustu prošle godine naveo i da je imao prilike da upozna i pokojnog srpskog predsednika Slobodana Miloševića.

„Po mom mišljenju, moj pokojni deda Franjo i Milošević nisu krivi za to što se desilo, ali se dogodilo i šta je, tu je, završilo se. Nije me sramota što sam bio u zatvoru jer je i moj deda bio u zatvoru, kao i Slobodan Milošević, dr Vojislav Šešelj i veliki pesnik Bora Čorba“, napisao je Igor Tuđman tada u pismu. U pismu je najavio je da će da napiše knjigu o svom životu i o porodici Tuđman. Takođe je najavio i da će da objavi album i da se posveti filmu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track