Maid Hećimović: Kad vidim Lepu Brenu, setim se pokojne majke

Tužna emocija daje mu snagu

Maid Hećimović: Kad vidim Lepu Brenu, setim se pokojne majke

Stars -
„Brena me dosta izgledom podseća na majku, koja je isto tako bila visoka, vitka i lepa. Mnogo mi fali, bila mi je i mentor i najbolji prijatelj“, kaže Maid

Šarmantni Bosanac Maid Hećimović (30), učesnik muzičkog takmičenja „X factor“, posle povratka u baražu kaže da snagu za nove pobede pronalazi u ljubavi prema pokojnom majci Nervi, koja mu je inspiracija u skoro svim pesmama i priznaje da kad god vidi spot folk zvezde Lepe Brene, seti se majke, jer njih dve fizički veoma liče.

"Brena me dosta izgledom podseća na pokojnu mamu, koja je isto tako bila visoka, vitka i lepa. Kad god vidim Brenu, setim se majke. U karijeri se ugledam na Brenu i Zdravka Čolića jer su, pored talenta i velikog uspeha, veoma odmereni i nisu zanemarili privatni život", kaže Maid, dodajući da mu je i danas veoma teško zbog smrti majke.

"Umrla je kada sam imao 18 godina, ali mi je svakog dana teško kao da se to dogodilo juče. Tada nisam izgubio samo majku, već i najboljeg prijatelja i mentora koji me pratio kroz život. Možda je upravo ta tužna emocija koju nosim u sebi zapravo ono što izlazi iz mene dok pevam na sceni. U skoro svakoj pesmi nađem nešto što me podseća na nju. Bila je vrsna plesačica i volela je muziku, ali je tata Muris ipak muzikalniji od nje. On svira gitaru i taj deo talenta sam povukao od njega", kaže učesnik "X Factora"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track