BRUKA: Vlado Georgiev prikazao 2.000 dinara, a sakrio grdne milione!

Nastavlja da obmanjuje javnost

BRUKA: Vlado Georgiev prikazao 2.000 dinara, a sakrio grdne milione!

Stars -
Pevač objavio podatke o broju prodatih diskova od 2010. do 2012. i zaradi, tvrdeći da su to sve pare koje je dobio od Sokoja

Prikriva pravu istinu!Vlado Georgiev nastavlja da obmanjuje fanove i javnost preko društvenih mreža! Crnogorski pevač se u utorak oglasio na Tviteru nakon teksta u Kuriru da je prošlog četvrtka, nakon sednice Skupštine Organizacije muzičkih autora Srbije, ponudio ostavku na mesto potpredsednika Upravnog odbora jer se na zasedanju povela burna rasprava o načinu na koji se vrši isplata honorara autorima. Ispao smešanGeorgieva su naši sagovornici tada okarakterisali kao glavnog aktera priče o mahinacijama s dopunskim košuljicama, odnosno kao nekoga ko je uzeo mnogo više novca nego što mu to realno pripada. I sve to preko izveštaja o broju emitovanih pesama tokom 2012. godine na radiju i televiziji.- Jesu li to te famozne košuljice o kojima pričate? Jesu li to te pare o kojima pričate? 2.741 dinar. Džukele - napisao je Georgiev ispod fotografije na kojoj se nalazi obračun njegovog honorara.Svi oni koji bi mu sada rekli alal vera bolje da se ugrizu za jezik, jer je time prevario sve koji se ne razumeju u isplatu sredstava u Sokoju. Ta mizerna suma zapravo je novac koji je primio na osnovu prava mehaničke produkcije! Da ne bi bilo nedoumica, pozvali smo kompozitora Petra Stokanovića, predsednika Nadzornog odbora Sokoja.- Mehanička prava su prava od prodaje diskova. Honorari su mali zbog pada tiraža, piraterije i interneta. Novac je simboličan - kaže Stokanović i dodaje:- Autori najviše novca dobijaju od malih prava, odnosno emitovanja po televizijama i radio-stanicama, zatim od nastupa, dok su treća i najmanja mehanička prva.Jednostavno, Vlado je ispao smešan mašući papirom koji ne otkriva pravu istinu o tome koliko je zaista zaradio na osnovu tantijema od Sokoja. Bilo bi lepo od njega da sada na Tviteru postavi i izveštaj o zaradi na osnovu emitovanja po televizijama i radio-stanicama i od nastupa. Ako sme!Slabo ga kupujuOstali smo još dužni objašnjenje obračuna koji je prikazao, a odnosi se na period od 2010. do 2012. godine i pokazuje da je za tri godine Georgiev prodao 3.454 primerka svoja dva albuma „Navika“ (2001) i „Žena bez imena“ (2003) i za to od Sokoja dobio 2.741 dinar.

Prikriva pravu istinu... Honorar od 2.741,14 dinara
Prikriva pravu istinu... Honorar od 2.741,14 dinara

OstavkaNEMA VIŠE PRAVA DA BUDE ČLAN UO SOKOJAVlado Georgiev podneo je ostavku na mesto potpredsednika Upravnog odbora Sokoja nekoliko meseci pre isteka mandata.- Nova izborna skupština je u avgustu. Vlado je već dva puta bio član Upravnog obora, tako da nema pravo da više bude izabran - kažu za Kurir iz organizacije koja štiti prva autora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track