ŽARKO LAUŠEVIĆ ZA KURIR: Dobro smo i porodica i ja!
Foto: Dragana Udovičić

Nije više mogao da izdrži u Americi

ŽARKO LAUŠEVIĆ ZA KURIR: Dobro smo i porodica i ja!

Stars -
Čuveni glumac posle 15 godina svojevoljnog izgnanstva ponovo u Srbiji. On je juče po podne doleteo iz Podgorice, gde je bio u poseti majci, koja već duže boluje od Alchajmerove bolesti

Napokon!Legenda jugoslovenskog glumišta Žarko Laušević juče je iz Podgorice sleteo na aerodrom „Nikola Tesla“! Nakon 15 godina svojevoljnog izgnanstva odlučio je da dođe u Beograd, gde će ostati dve sedmice!Kako Kurir ekskluzivno saznaje, Laušević je iz Njujorka u prvi mah u Srbiju stigao u nedelju tokom dana i odmah je sa beogradskog aerodroma otišao za Podgoricu da bi video familiju, a prvenstveno majku, koja boluje od Alchajmerove bolesti! Tamo se zadržao jedan dan, da bi se juče po podne vratio u srpsku prestonicu.Ne zna da li će još pisati- Dobro smo i moja porodica i ja - kazao nam je kratko Žarko, ali nije želeo više da govori ni o sebi ni o osećanju što je ponovo ovde, niti o stanju koje je zatekao u zemlji...Imao je blagi osmeh na licu kad smo ga upitali da li ćemo moći o tome da čitamo u nastavku autobiografije:

- Ne znam da li ću objaviti još jednu knjigu.Potom je laganim hodom izašao ispred zgrade aerodroma, gde su ga u kolima čekali čovek srednjih godina i starija žena.Inače, kako Kurir takođe ekskluzivno saznaje, Žarko je prošle godine, u aprilu, u strogoj tajnosti već boravio u Crnoj Gori kod majke, brata i ostale familije. On je tad došao do Dubrovnika, odakle je kolima stigao u Podgoricu, gde se zadržao jedan dan, a zatim se vratio u Njujork.Odležao robijuPodsećanja radi, 31. jula 1993. godine njega i starijeg brata Branimira napala je grupa mladića u kafiću „Epl“. Žarko je tad u samoodbrani ubio dvojicu momaka iz pištolja, a jednog je teško ranio. Osuđen je na 15 godina zatvora, a nakon što je tadašnji Savezni sud ukinuo presudu, Laušević je ponovo izveden pred sud i u februaru 1998. osuđen na četiri godine zatvora zbog dvostrukog ubistva u prekoračenju nužne odbrane. Pošto je pre izricanja presude odležao već četiri i po godine, pušten je na slobodu. Ubrzo zatim otišao je da živi u Njujorku.

Na okupuU SRBIJU STIŽE I LAUŠEVA ŽENAAnita, supruga Žarka Lauševića, uskoro dolazi u Beograd. Pojedini mediji su objavili da je on još krajem aprila došao u srpsku prestonicu, ali ta informacija nije tačna, s obzirom na to da je poslednjih dana prošlog meseca sa Anitom spremao ćerku Janu za maturu, a onda i prisustvovao svečanom činu. Inače, Anita je scenski šminker, a radila je i kao stilistkinja u seriji „Seks i grad“.

DžentlmenPOMOGAO REPORTERKIKURIRA DA USTANE!Foto-reporterka Kurira se na aerodromu „Nikola Tesla“ spotakla i pala dok je slikala Žarka. On joj je odmah prišao i pružio ruku.- Da li ste dobro? Jeste li se povredili? - upitao ju je Laušević nekoliko puta i tek kad je ustala i kad se uverio da je zaista dobro, pustio joj je ruku:- Čuvajte se! - poručio joj je na kraju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja