HIRURG: Brena će se oporavljati 6 meseci
Foto: Dragana Udovičić I Fb

Slomila obe ruke

HIRURG: Brena će se oporavljati 6 meseci

Stars -
Hirurg i direktor KCS Miljko Ristić objasnio da pevačicu u najboljem slučaju očekuje od tri do šest meseci oporavka

Balkanska diva Lepa Brena (53) u petak ujutro, posle doručka na terasi u hotelu u Novom Vinodolskom, u Hrvatskoj, nezgodno je pala i tom prilikom polomila obe ruke. Iako se sada dobro oseća, Brena će morati na operaciju ruku, a njen oporavak bi, prema rečima doktora, mogao da traje između tri i šest meseci.

Hirurg i direktor KCS Miljko Ristić objasnio da pevačicu u najboljem slučaju očekuje od tri do šest meseci oporavka.

"Operacija se pomera jer osobe koje imaju tromb koriste antikoagulantnu terapiju i u tom slučaju tokom operacije može da dođe do pojačanog krvarenja, pa je odlaganje operacije medicinski opravdano dok se ne snizi INR. Kad je reč o povredi, ukoliko se ne radi o komplikovanoj povredi koja podrazumeva i povredu nerava tetiva i krvnih sudova, potpuni oporavak koji podrazumeva i rehabilitaciju mogao bi da se očekuje tek za tri do šest meseci", rekao je Miljko Ristić.

Podsetimo, pevačica je pala na terasi hotela u Novom Vinodolskom, gde već godinama provodi godišnji odmor, kad se spremala da krene sa doručka na put za Makarsku. Međutim, kako je najpoznatija balkanska muzička zvezda ranije imala trombozu, tim lekara je odlučio da sačeka jutro kako bi eventualno dobri rezultati krvi omogućili hiruršku intervenciju.

Očevici tvrde da je Brena plakala od bolova, ali da je uz nju sve vreme bio suprug Slobodan Živojinović, koji je pozvao lekare hotela i zajedno s njom i Hitnom pomoći otišao u bolnicu.

"Nemojte ništa da me pitate. Brena se dobro oseća. Zasad ne znamo kad ćemo se vratiti u Srbiju. Krenuli smo na doručak i ona je pala. Hitna pomoć ju je prevezla, nakon čega je zbrinuta. Nije imala saobraćajnu nesreću, kako su neki mediji preneli, već je samo pala. Telefon nam zvoni ceo dan i svi brinu", rekao je Boba za Kurir.

(Alo/Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track