SPEKTAKL NA KONCERTU Aleksandar Milić Mili: Gradimo Teslin toranj u Areni!

Intervju, muzičar: Drma struja na beogradskom koncertu

SPEKTAKL NA KONCERTU Aleksandar Milić Mili: Gradimo Teslin toranj u Areni!

Stars -
Napravili smo binu koja izgleda kao elektrana s početka 20. veka, a koncert će biti u znaku električne energije i našeg čuvenog naučnika

Aleksandar Milić Mili, frontmen benda Miligram, koji će 29. novembra u Areni izazvati pravi energetski udar pred beogradskom publikom, za Kurir otkriva kakva scenografija je napravljena za pola godine. Nepuna dva meseca pred koncert ovo „srpsko čudo“ obećava tematski muzički spektakl, inspirisan „spiritualnom stranom stvaralaštva Nikole Tesle“.- Napravili smo binu koja izgleda kao elektrana s početka 20. veka. Imamo ogroman Teslin toranj od osam i po metara i koncert će biti u znaku električne energije.To pripremate specijalno za Beograd?- Beogradski koncert je prvi u nizu pod oznakom „Miligram elektrik tur“, a sve će biti predstavljeno nekako izvan realnosti. Cela naša kampanja bazira se na Teslinoj rečenici: „Ceo univerzum je napravljen od potpuno iste materije“, što spada u spiritualnu stranu njegovog stvaralaštva. Oni koji nju slede mnogo su srećni. Jer, ako smo svi napravljeni od potpuno iste tvari, čak i drveće i zidovi, mnogo je teže da se delimo, i to je filosofija koja prati koncert.Kada ćemo moći da vidimo kako izgleda scena?- Uskoro. Pripreme su trajale dugo, počeli smo da gradimo ceo koncept pre šest meseci, i sada to privodimo kraju. Nikad kod nas nije bilo koncerta tako tematski orijentisanog, koji ima taj filmski momenat.Imate li goste na koncertu i kako će se oni uklopiti u takvu koncepciju?- Biće gostiju, ali biće veoma neobični. Neće biti ono što ljudi očekuju. Oni treba muzički da doprinesu da to izgleda još bolje.Da li će Ceca biti među njima?- Neće, njen koncert u Cirihu zakazan je za taj dan.

Kako se Alen oseća posle operacije glasnih žica?- Sve je proteklo OK, stopirao sam turneju na mesec dana dok se ne oporavi, i sad je bolje nego ikad.Znači, ne postoji šansa da neke pesme u Areni budu na plejbek?- Ne, ne! Kod Miligrama nikad! Sama ta ideja da je koncert posvećen električnoj energiji ukazuje na to da Miligram na svom lajv performansu izbacuje ogromnu količinu energije. Beograd će se prvi put susresti s Miligramom koji će imati šansu da to i uradi, i sve ovo je i urađeno da bi ljudima na tom koncertu bilo što bolje, što pozitivnije, da se bolje osećaju.

Inspiracija... Nikola Tesla
Inspiracija... Nikola Tesla

Sam svoj žiriSTVARAO BIH ZVEZDEDa li vidite sebe kao člana žirija u nekom od muzičkih takmičenja?- Možda, ali pod uslovom koji sam dao svim televizijama - da to bude moj šou, koji bi bio moje vlasništvo i u kojem bih ja stvarao svoje zvezde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track