(VIDEO) Alen Islamović za Kurir: Bolji sam pevač od Tife i Bebeka!
Foto: Zorana Jevtic

Intervju, Bijelo dugme slavi 40 godina od osnivanja

(VIDEO) Alen Islamović za Kurir: Bolji sam pevač od Tife i Bebeka!

Stars -
Turneja Brega je mene odabrao jer sam vokalno najspremniji. Teret celog repertoara na koncertima će pasti na mene. Pesme se izvode uz trube, a ja ih pevam iz originalnih visina

Čuveni rok bend Bijelo dugme okupio se povodom proslave četrdeset godina od osnivanja.Frontmen grupe Goran Bregović udružio se samo s poslednjim pevačem ovog sastava Alenom Islamovićem, s kojim je na turneji. S njima nisu i ostala dva pevača Željko Bebek i Mladen Vojičić Tifa, a koji je razlog za to, za Kurir otkriva Alen.- Dugme se opet okupilo na inicijativu menadžera Adisa Gojaka. Brega je odabrao mene da nosim taj projekat jer sam vokalno najspremniji. Na mene će pasti ceo teret repertoara. Pesme se izvode uz trube, a ja ih pevam iz originalnih visina.Da li vam prija kad kažu da ste najbolji pevač benda?- Meni je uvek bilo važno da napišu da sam najlepši.U kakvim ste odnosima s Tifom i Bebekom?- Nemamo vremena za druženje. Imam mnogo obaveza van muzike. Predsednik sam teniskog kluba u Bihaću i opštinski sam odbornik. Dakle, imam obaveze u vezi s politikom. U poslednje vreme se družim s Goranom jer mnogo vremena provodimo na probama.Šta ste menjali u pesmama?- Brega je pesme prilagodio svom Orkestru za svadbe i sahrane i trubama. Teško je opisati kako su prekrojeni stari hitovi. Goran i ja u jednom delu sviramo dve akustične gitare.Šta volite da vam od vaših pesama zasviraju u kafani?- Volim „Ružica si bila“ i „Đurđevdan“. Posebno volim da pevam „Ima neka tajna veza“ jer je u vezi s mojim životom. Goran je napisao lepezu hitova koji se prenose s generacije na generaciju. Mladi se najviše pecaju na „Napile se ulice“.Da li ćerke pokazuju interesovanje za muziku?- Nisu pokazale interes. Ženama je danas vrlo teško da se bave pevanjem.Koja će biti vaša prva stanica u Srbiji?- Krajem godine dolazimo u Novi Sad i još jedno mesto. Plan je da sledeće godine radimo beogradsku Arenu, a možda i Ušće.

Drugačiji ukusMOJE ĆERKE SLUŠAJU BRENU, CECU I INDIRUŠta slušaju vaše ćerke?- Slušaju sve žanrove jer ih nisam ograničavao. Vole Brenu, Cecu i Indiru Radić. A i mene.

POGLEDAJTE VIDEO ADRIA MEDIA TV

http://www.youtube.com/watch?v=iVzqhSrUSjQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track