Merima Njegomir: Bake ne treba da vaspitavaju decu
Foto: Privatna Arhiva

Ponosna na dvoje unučadi

Merima Njegomir: Bake ne treba da vaspitavaju decu

Stars -
Jedna od naših najcenjenijih pevačica pokazala kako uspešna i višedecenijska karijera ne isključuje i ispunjenje sna o velikoj porodici

Pravila Nije to moj posao, već zadatak njihovih roditelja. Ja sam tu da uživam u njima i njihovim dosetkama, kojima me svakodnevno oduševljavaju, kaže popularna pevačicaJedna od naših najcenjenijih pevačica narodne muzike Merima Njegomir (61) svojim primerom pokazala je kako uspešna i višedecenijska karijera ne isključuje i ispunjenje sna o velikoj porodici.Merima je ponosna majka Ljubice (35), Milice (33), Jelene (31) i Marka (30), ali i baka Filipu (3), koga joj je podarila najmlađa ćerka, kao i Sonji, koju je njena najstarija naslednica rodila 1. januara prošle godine. S obzirom na to da je u novogodišnjoj noći nastupala u Kolašinu, Merima se potrudila da narednog dana ne zakasni na prvi rođendan svoje mezimice, koja je njenoj svakodnevici dala novi smisao.Unuka voli da joj pevam- Moja ćerka i njen suprug upriličili su slavlje u svom domu povodom Sonjinog prvog rođendana i okupili su celu familiju, ali i prve drugarice moje unuke. Ovaj nama poseban dan obeležili smo kako dolikuje, a veseloj slavljenici izuzetno je prijala naša pažnja - govori Merima, čija je unuka prva beba rođena u Srbiji 2014. godine:- Ljubica je došla na svet 30. decembra, tako da su je samo dva dana delila od toga da za rođendan dobije najlepši poklon - svoje prvo dete. Inače, moja najstarija ćerka izuzetno poštuje feng-šui, staru kinesku nauku o usklađivanju života, pa je u njenom domu mnogo pre Sonjinog rođenja sve bilo raspoređeno tako da se, pored ostalog, što više pospeši roditeljstvo. Ona pažljivo sluša savete feng-šui stručnjaka, koji su godinama u velikoj meri prihvaćeni na Istoku, a u poslednje vreme sve više i na našem podneblju.Pevačici imponuje kada kažu da njena unuka Sonja liči na baku.- Naravno da mi je drago kada kažu da ona likom podseća na mene, ali kao sva deca, tako je i ona pokupila najlepše osobine roditelja. Sonja je veoma mirna, a najviše voli da me sluša dok joj pevam. Tada je posebno koncentrisana - ističe ova umetnica i dodaje da ipak nije obična baka:

Radi punom parom- Radim punom parom, na prvom mestu kao odgovorni urednik narodnih redakcija muzičke produkcije RTS i PGP RTS, a ne zapostavljam ni nastupe. Kada sam u mogućnosti, i ako je potrebno, tu sam da pomognem ćerkama, ali daleko sam od čuvenog „baka servisa“, koji je uvek dostupan. Ne pokušavam da vaspitavam unuke. Nije to moj posao, već zadatak njihovih roditelja. Ja sam tu da uživam u njima i njihovim dosetkama, kojima me svakodnevno oduševljavaju - govori Merima Njegomir, koja će 19. marta održati solistički koncert na Kolarcu i svojim interpretacijama publici još jednom prirediti veče za pamćenje.(D. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track