KONCERT POVODOM 40 GODINA BENDA: Goran Bregović slavi Bijelo dugme u Dubrovniku
Foto: Nemanja Pancic

31. januar

KONCERT POVODOM 40 GODINA BENDA: Goran Bregović slavi Bijelo dugme u Dubrovniku

Stars -
Na turneji na kojoj su rasprodali brojne svetske i regionalne dvorane, hitove legendarnog benda, Bregović i Islamović će izvoditi uz pratnju Orkestra za venčanja i sahrane

Goran Bregović i Alen Islamović će 31. januara nastupiti u dubrovačkom "Culture clubu Revelin", u sklopu svetske turneje kojom obeležavaju 40 godina od osnivanja grupe Bijelo dugme.

Reč je o koncertu u sklopu tradicionalne Feste kojom se u nekoliko dana obeležava Dan grada Dubrovnika i zaštitnika, Svetog Vlaha.

Zanimljivo je da je to prvi Bregovićev koncert u Dubrovniku od razlaza Dugmeta, 1989. godine, dakle nakon četvrt veka.

Na turneji na kojoj su rasprodali brojne svetske i regionalne dvorane, hitove legendarnog benda, Bregović i Islamović će izvoditi uz pratnju Orkestra za venčanja i sahrane.

Podsetimo, pre četrdeset godina, dakle 1974. objavljen je prvi singl Dugmića, s pesmama “Top” i “Ove ću noći naći blues”. Legendarni bend objavio je devet albuma, a posle prvog pevača Željka Bebeka, tog su se posla prihvatili još i Mladen Vojičić Tifa i Alen Islamović.

Održali su stotine koncerata na stadionima i dvoranama. Prodali su milione primeraka "nosača zvuka" pa ih često proglašavaju najvećim regionalnm rock bandom svih vremena.

Među pesmama koje će Bregović i Islamović poslednje večeri u januaru izvesti u dubrovačkom Revelinu su “Đurđevdan”, “Ako ima Boga”, “Na zadnjem sedištu moga auta”, “Ružica”, “Lipe cvatu” i sve ostale pesmekoju su obeležile četiri decenije benda.

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track