10 GODINA RADA Jovana i Srđan: Spojio nas je isti entuzijazam!
Foto: Nemanja Pančić

Popularni voditeljski dvojac slavi deset godina uspešnog rada na malom ekranu

10 GODINA RADA Jovana i Srđan: Spojio nas je isti entuzijazam!

Stars -
Joksimovićevu i Predojevića ni posle decenije zajedničkog posla u jutarnjem programu niko ne može da nadmaši u šarmu i gledanosti

Najbolji voditeljski par - Jovana Joksimović i Srđan Predojević - ove godine obeležava deset godina rada u jutarnjem programu.Kao slučajni partneri, druženje pred kamerama započeli su na RTS, gde su postali prepoznatljiv i omiljen dvojac za dobro jutro. Nakon što su, kako kažu, imali sreću da od jednog gledanog programa na Javnom servisu naprave skoro 50 odsto gledaniju jutarnju emisiju, stekli su status zvezda. Njihov prelazak na TV Pink smatrao se jednim od najvećih transfera na srpskoj medijskoj sceni.

Na početku karijere...  Slučajni partneri
Na početku karijere... Slučajni partneri

- Srđana sam upoznala na prvom sastanku koji je održan povodom jutarnjeg programa na RTS, dan pošto sam se dogovorila da počnem da radim na toj TV stanici. Čini mi se da smo od samog početka imali iste želje, zahteve i očekivanja i da smo se odlično razumeli - priseća se Jovana, dok je Srđan dopunjuje:- Jovanu sam znao samo s malih ekrana. Sreli smo se na tom kolegijumu, na kojem nismo progovorili ni reč. Posle sam je pozvao da odemo na kafu i naš razgovor protekao je uz mnogo smeha.

Posle pet godina...  Prijatelji i kumovi
Posle pet godina... Prijatelji i kumovi

Za deceniju zajedničkog rada mnogo toga se promenilo. Jovana i Srđan u međuvremenu zasnovali su porodice, pa su jedno drugom i kumovali na venčanju.- Promene u privatnom životu su nas oplemenile. Postali smo još odgovorniji prema gledaocima i imamo još ozbiljniji pristup u poslu. Ne razmišlja čovek isto sa 25 kao sa 35 godina - ističe Predojević, u čemu ga kuma u potpunosti podržava.- Zreliji smo, imamo porodice i nismo više klinci. Promenili smo se i mi i mnogo toga oko nas. Međutim, nije se promenio entuzijazam s kojim radimo i ljubav prema poslu. Koliko god bili zreliji, poslovno i životno, važno je da nismo posustali i postali apatični. Nemam uopšte osećaj da emisiju radimo već 10 godina. Moj utisak je da imamo istu, a možda čak i veću energiju nego na početku - zaključuje Jovana, koja planira da se bavi voditeljskim poslom do penzije.

Nakon 10 godina...  Jači nego ikad
Nakon 10 godina... Jači nego ikad

S druge strane, njen kolega i kum želi ranije da se povuče i nastavi karijeru u nekom drugom pravcu.

JovanaBILO JE MNOGO ČUDNO KAD SAM UGOSTILA SINA U EMISIJIŽeljko je došao na ideju da s Kostom gostuje u jutarnjem programu. Bilo mi je čudno jer TV studio nije prirodno okruženje za mog sina, kao što nije bilo ni za mene u tom trenutku. Znala sam da moram da budem profesionalac, a opet, s druge strane, nisam mogla da zaboravim da mi je tu dete, koje mi najvažnije na svetu. Mnogo emocija i pomalo racija. Na kraju je sve dobro ispalo - smatra supruga Željka Joksimovića.

SrđanMITROVIĆ NAS JE NAUČIO KAKO SE POSTIŽE NAJVEĆA GLEDANOSTImao sam sreće da radim s trojicom najvažnijih ljudi u srpskim medijima - od Verana Matića sam učio klasično novinarstvo na B92, od Aleksandra Tijanića na RTS kako se radi u velikom sistemu i društvenoj kompaniji, a od Željka Mitrovića na koji način razmišlja privatnik i kako se dolazi do dobre gledanosti - naglasio je Predojević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track