Zorica Brunclik: Moj Kemiš je majstor u tucanju!

Veselo za Vaskrs u kući

Zorica Brunclik: Moj Kemiš je majstor u tucanju!

Stars -
Deda Miroljub uvek trijumfuje. Ipak, on na kvarno dođe do pobede jer sa strane udari jaje, kaže pevačica
1 / 2

Zorica Brunclik i njen suprug Miroljub Aranđelović Kemiš Vaskrs slave u krugu najmilijih, u svom domu u Krnjači.Pevačica i virtuoz na harmonici i ove godine najveći hrišćanski praznik dočekuju u svojoj oazi nadomak Beograda, u društvu dece i unučića.- Uskrs u našem domu iz godine u godinu je sve veseliji. Naš porodični mir je bogatiji novim naraštajima, koji doprinose prazničnoj euforiji. Najmlađi unuk Ðorđe ima godinu i po dana, što je dovoljno da bude svestan pravog značenja najvećeg praznika. On najviše uživa u ovom danu i sa svojim sestricama Sarom (9) i Mašom (5) po ceo dan lupa jaja - priča ponosna baka dok objašnjava kakve će se sve đakonije naći na bogatoj trpezi.Prase na stolu- Sa ćerkama i snajom od rane zore počinjem sa kuvanjem, a već oko podneva se postavlja i dekoriše sto za porodični ručak. S obzirom na to da svake godine glavno jelo upropastim bogatim predjelom, ovoga puta sam rešila da na dnevnom meniju bude samo Miroljubov trud. A to je pečeno prase, koje on savršeno ispeče u pećnici. Večeru ćemo obogatiti pogačom, slanim tortama, štrudlama i ostalim stvarčicama koje svi volimo - priča Zorica.

Pevačica, koja je na Veliki petak sa unucima farbala jaja, otkriva ko obično u njihovoj kući pobedi u tucanju.- Spremili smo punu korpu jaja, a deda Miroljub svake godine trijumfuje u tucanju. On na kvarno dođe do pobede jer sa strane udari jaje. I njegov miljenik Ðorđe burno reaguje kad je nadmetanje u toku. Ako mu polupam jaje, obavezno zaplače - kroz osmeh kaže Zorica, čija su vrata otvorena za sve prijatelje i njihove potomke.

Ponos... Zorica i Kemiš sa unucima
Ponos... Zorica i Kemiš sa unucima

Evociranje uspomena- Nas ima toliko da uskršnji ručak bude u porodičnom okruženju. Biće nas 12 za stolom, dok uveče očekujemo da nam svrate prijatelji, sa kojima uz muziku, vino i meze evociramo uspomene. Kada se gosti raziđu, deca odlaze do crkve, gde obično bude neko dešavanja, a to vreme Miroljub i ja iskoristimo za naše trenutke - završava popularna pevačica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja