(VIDEO) LIČI LI NA SINĐELIĆA: Gastoz se hvali da je potomak slavnog vojvode!
Foto: Printskrin I Wikipedia

Koreni

(VIDEO) LIČI LI NA SINĐELIĆA: Gastoz se hvali da je potomak slavnog vojvode!

Stars -
Gastozov deda čuveni srpski naturščik Stanojlo Marinković najpoznatiji po ulozi u kultnom filmu Ko to tamo peva

Nenad Marinković Gastoz pre ulaska u Parove bio je poznat kao Jutjub zvezda i vloger, a amaterski se bavio i glumom.

Ovo poslednje i ne treba da čudi, ako se zna da je Gastozov deda čuveni srpski naturščik Stanojlo Marinković najpoznatiji po ulozi u kultnom filmu "Ko to tamo peva" Slobodana Šijana.

Scena u kojoj stariji čovek zabranjuje putnicima iz legendarnog autobusa firme Krstić da pređu preko njegovog oranja je jedna od najupečatljivijih scena domaće kinematografije, a izreke: "Dalje nećeš moći" i "Bušiii", i danas se rado citiraju.

http://www.youtube.com/watch?v=NYCZ9cWPcjI

"Pa da, njega sam pronašao 1978. tokom audicija za naturščike, za TV film Najlepša soba. I pored kromanjonske face, imao je izuzetnu inteligenciju i ta kombinacija je bila veoma smešna", rekao je Šijan jednom prilikom za ovog simpatičnog glumca.

Stanojlo se, sem u ovom filmu, pojavio još i u ostvarenjima kao što su "Najlepše doba", "Kako sam sistematski uništen od idiota" i "Maratonci trče počasni krug", gde glumi bunardžiju.

Umro je 2000. u 91. godini. Po profesiji je bio limar. Stanojlo nije jedini slavni predak Gastoza. Marinković je potomak i herojskog vojskovođe iz Prvog srpskog ustanka Stevana Sinđelića, o čemu je i sam Nenad jednom prilkom pričao sa Tijanom.

http://www.youtube.com/watch?v=lkxPdGkAYEY

EPK/Puls

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track