TUČA ZA FUNKCIJE: Olja Kovačević i Lea Kiš bore se za fotelju na RTS!
Foto: Dragan Kadić, Damir Dervišagić

Na javnom servisu počela trka za vodeće pozicije

TUČA ZA FUNKCIJE: Olja Kovačević i Lea Kiš bore se za fotelju na RTS!

Stars -
Za 10 radnih mesta na konkursu za direktore i glavne i odgovorne urednike nacionalne televizije podnete 84 kandidature

Upravni odbor RTS juče je evidentirao 84 kandidature na konkursu za direktore i glavne i odgovorne urednike Javnog servisa, čime je počela borba za deset fotelja.Lea Kiš, Olivera Kovačević, Nebojša Bradić, uz Oliveru Jovićević, Danijelu Pantić, Vericu Bradić i mnoge druge, konkurisali su za neku od vodećih pozicija. Utvrđuju spisakVoditeljke emisija „Da, možda, ne“ na RTS i „Nedeljno popodne“ na TV Pink, kao i bivša domaćica „Slagalice“ na RTS našle su se u trci za urednika zabavnog programa što je doskoro bio Dejan Gligorijević, koji je konkurisao. Bivši ministar kulture bori se za poziciju urednika Kulturno-umetničkog programa, dok autorka „Upitnika“ puca na direktorsko mesto.

Danijela Pantić urednik zabavnog programa
Danijela Pantić urednik zabavnog programa

Olivera Jovićević direktor televizije
Olivera Jovićević direktor televizije

Konačan spisak kandidata biće utvrđen ove sedmice, potom će generalni direktor i članovi Upravnog odbora obaviti razgovore s kandidatima. Rok za izbor je najkasnije 45 dana od otvaranja prijava. Biraju se direktori TV Beograd i Radio Beograda, glavni i odgovorni urednici Informativnog, Kulturno-umetničkog, Obrazovno-naučnog i Zabavnog programa televizije, kao i glavni i odgovorni urednici Prvog, Drugog i Trećeg programa i programa Beograda 202.Kovačevićeva i Jovićevićeva nisu htele da daju komentar dok traje konkurs. I Lea Kiš je poručila da će se oglasiti tek po završetku konkursa.Zna šta treba RTSZa razliku od njih, Danijela Pantić je bila raspoložena za priču.- Imam dugogodišnje iskustvo na RTS, kao i na Prvoj TV, koja ima komercijalniji zabavni program. Nacionalnom servisu je potreban takav tip emisija. Svako može da se kandiduje. Radila sam s Leom Kiš, ona ima zavidno iskustvo - kaže voditeljka.

DirektorMihajlović želi na radioMeđu zainteresovanima za pozicije na RTS je i Milivoje Mihajlović, direktor Vladine Kancelarije za odnose sa medijima. On nije želeo da se oglašava ovim povodom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track