LEGENDA JE VEČNA: Četiri godine bez Ljubiše Stojanovića Luisa!
Foto: Zorana Jeftić

Živi zauvek u nama

LEGENDA JE VEČNA: Četiri godine bez Ljubiše Stojanovića Luisa!

Stars -
Jedan od najboljih svih vremena, ljudina, šoumen, legenda

Napustio nas je pre četiri godine, ali uvek će živeti u nama! Jedan od najboljih svih vremena, ljudina, šoumen, legenda! Ljubiša Stojanović Luis tragično je nastradao u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Feketić u 4.30 ujutru.Iza sebe je ostavio suprugu Silvanu i šestoro dece − Miću, Marka, Andreja, Sergija, Maju i Elu Mitu. Milioni širom stare Jugoslavije pamti ga po originalnom stajlingu i prepoznatljivom muzičkom pravcu.

Ljubiša Stojanović je rođen u Leskovcu 25. juna 1952. godine, a svoj nadimak Luis dobio je sa devet godina, zbog odlične interpretacije pesama Luisa Amstronga. Muzikom je profesionalno počeo da se bavi sa 18 godina, da bi svoj prvi album “Ne kuni me, ne ruži me, majko” objavio deset godina kasnije.Po završetku osnovne škole prelazi u Niš, gde se upisuje u srednju muzičku školu, Odsek solo pevanje i teorija. Od 1969. godine je član Niškog udruženja zabavne i džez muzike. Po okončanju srednje muzičke škole upisuje Fakultet muzičkih umetnosti u Beogradu, gde pored pevanja studira i tonski slog sa aranžiranjem i folklorom.Među prvima počinje da spaja džez sa prepoznatljivim zvucima folklora svoje zemlje. U septembru 1980. godine snima svoju prvu ploču koja dostiže dijamantski tiraž. Četiri godine kasnije snima svoju drugu ploču pod nazivom “Duda”, koja dostiže platinasti tiraž, i u oktobru iste godine izbija na prvo mesto jugoslovenske liste popularnosti.

Tvorac je mnogobrojnih hitova među kojima su “Dunjo moja“, “Sve se osim tuge deli“, “Obriši suze, mala moja”, “Ciganski san“, “Opa, opa“, “Slike u oku“… Zajedno sa srpskim bendom “Flamingosi” pobedio je na Beoviziji 2006. godine sa pesmom “Ludi letnji ples“.

Evo me opet dolazim

Dunjo moja

Ludi letnji ples

Dudo

Opa, opa

Mećava

Sve se osim tuge deli

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track