VAŽNO JE BITI GORE: Pijana sam uzjahala Spomenik trubaču! Jahala sam ga pola sata!
Foto: Damir Dervišagić

Provod u centru Guče

VAŽNO JE BITI GORE: Pijana sam uzjahala Spomenik trubaču! Jahala sam ga pola sata!

Stars -
Pod dejstvom alkohola sam i nemam predstavu koliko sam bila gore. Popela sam se samo da se slikam, priznaje jedna devojka
1 / 5 Foto: Damir Dervišagić

Najbolji provod u Guči tokom festivala, pre početka večerašnjih koncerata velikih muzičkih zvezda i takmičenja orkestara, odvijao se preksinoć na trgu, kod Spomenika trubaču.

Ne zna šta radi... Nevena
Ne zna šta radi... Nevena

Svake godine najhrabriji posetioci pokušavaju da se popnu na njegova leđa, a prvi koji je to uspeo na 55. Saboru je Slaviša Krivošija iz Modriče, koji je više od pola sata naručivao pesme, dok u jednom trenutku nije skinuo i majicu. Policija je sa pedesetak metara udaljenosti mirno posmatrala ovaj prizor pustivši mlade da se zabavljaju, jer su ovakve stvari u Guči uobičajena pojava.- Pozvao bih ljude da dođu. U Guči je svake godine ludnica. Popeo sam se kako bih malo podigao atmosferu. Odozgo je pogled neverovatan - s oduševljenjem je preko Kurira poručio Slaviša, inače student treće godine Pravnog fakulteta u Banjaluci.

Stigle iz Ciriha... Valentina Perić sa drugaricama
Stigle iz Ciriha... Valentina Perić sa drugaricama

U Guču su prvi put došli Džejms Koran i Džon Mekdonald iz Irske, koji nisu odoleli tome da kamerom snime kako se Srbi provode.- Pobegli smo s našeg ostrva. Trenutno obilazimo Evropu. Pre Srbije boravili smo u Turskoj. Muzika trube je tako pozitivna, prosto te nosi kroz masu. Ljudi su veseli i nasmejani, a ne morate čak ni da pijete, ionako se dobro osećate - kaže Koran.

Svuda je veselo... Guča
Svuda je veselo... Guča

S druge strane, upravo alkohol u krvi naterao je Nevenu Stevanović iz Kragujevca da se popne na spomenik i zaigra.- Pod dejstvom alkohola sam i nemam predstavu koliko sam bila gore, pola sata ili više. Popela sam se samo da se slikam - otkriva Nevena.

Nekoliko metara dalje ulicom prolaze četiri devojke koje nose srpske vojničke kape - šajkače.- Mi živimo blizu Ciriha i došle smo da se provedemo u Guči tokom raspusta. Slavimo večeras dva rođendana, a kape smo kupile na jednoj tezgi. Za nas nisu skupe jer živimo u inostranstvu. Sledeće godine ćemo sigurno povesti na festival i neke naše prijatelje Nemce - rekla nam je Valentina Perić.

Zmije kao atrakcijaNEMA HRABRIH DA SE SLIKAJU S PITONOMU centru Guče pažnju privlače i dvojica momaka iz Pančeva koji po ceni od 100 dinara pružaju uslugu fotografisanja s pitonom. Građani bojažljivo prilaze i maze egzotične zmije, ali nema previše hrabrih da se i slikaju s njima. Iako su posebna atrakcija, jedan policajac je zamolio momke da se sklone s ulice jer će sledeći put morati da ih privedu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track