URNEBES U GUČI: Gosti odlepili za trbušnim plesačicama
Foto: Damir Dervisagic

Provod tokom celog dana

URNEBES U GUČI: Gosti odlepili za trbušnim plesačicama

Stars -
Turbo-ludilo u prestonici trube domaći i strani turisti ne žale novac na igračice, dok se veliki broj mladih provodi uz pesme Dare Bubamare i Severine Vučković

Na Saboru u Guči, osim trubača i ugostitelja, dobrom zaradom mogu da se pohvale i trbušne plesačice.U srce Šumadije devojke stižu iz raznih delova bivše Jugoslavije, ali i iz Bugarske, Rumunije i Turske. Igračice mogu za noć da zarade i do 300 evra, a kada saboraši malo više popiju, mora da reaguje i obezbeđenje.- Plešem iz ljubavi. Nigde nisam učila da igram, a u Guči sam svake godine - otkriva nam stidljivo jedna od devojaka koja nije želela da se predstavi.

Samo nekoliko metara dalje zatiče nas potpuno drugačija slika i mladi koji umesto trube slušaju folk muziku. Kroz jednu od centralnih ulica Guče ne može da se prođe, a s razglasa se čuju pesme Dare Bubarame, koje se smenjuju sa Severininim hitom „Gas, gas“. Momci koji su uveliko pod jakom dozom alkohola bacaju odeću sa sebe, a u ritmu turbo-folka uživaju i Francuzi.

Čuveni orkestar oca i sina Bobana i Marka Markovića vratio se na Sabor i napravio sinoć koncert za pamćenje pred više od 30.000 ljudi.- Nastup u Guči mi je najvažniji koncert u godini i ne može se meriti ni sa jednim drugim - poručio je Boban i zasvirao „Marš na Drinu“, a stadionom se proteglo užičko kolo. Boban je za Kurir, inače, juče rekao da se političari baš i nisu proslavili davanjem bakšiša, dok su sportisti široke ruke.

Skromno večera od 350 dinaraBREGA JEDE DNEVNI MENI?Goran Bregović redovan je gost u Guči, a naša ekipa uslikala ga je na večeri uoči koncerta na gradskog stadionu. Brega je u pratnji obezbeđenja stigao u jedan hotel u pola devet, a na sceni se pojavio oko ponoći. Muzičara su sklonili u zatvoreni deo lokala, gde novinarima nije bilo omogućeno da uđu. Kako smo saznali, Bregoviću je serviran obrok kao i drugim učesnicima. Organizatori iz opštine Lučani morali su da raspišu tender i da odaberu objekat u kom će se tokom sedam dana hraniti učesnici. Hotel u kome je uslikan frontmen Orkestra za svadbe i sahrane dao je najbolju ponudu, tako da je Brega dobio večeru po ceni od 350 dinara, koji mogu da kupe i drugi posetioci trubačke fešte.

RasprodatoGUČA ČITA KURIRU Guči je tokom jučerašnjeg dana Kurir planuo na kioscima u ranim jutarnjim časovima. Naša ekipa na jednom od najvećih prodajnih mesta već oko 10 sati nije zatekla nijedan primerak najtiražnijeg dnevnog lista.

Kolaps oko GučeNA TREŽNJENJU 60 VOZAČAOko Guče juče je bio pravi kolaps. Više od 3.000 vozila je prispelo, a 300 je isključeno iz saobraćaja jer su vozači bili pod dejstvom alkohola. Čak 60 vozača je završilo na trežnjenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track