TUŽI GA ZA PLAGIJAT Viktorija: Uzeću pare od Bruna Marsa!

Presavila tabak i želi pravdu

TUŽI GA ZA PLAGIJAT Viktorija: Uzeću pare od Bruna Marsa!

Stars -
Rokerka koja tvrdi da joj je pevač ukrao pesmu „Ulice mračne nisu za devojke“ kaže da je spremna da se nagodi sa svetskom zvezdom

Snežana Mišković Viktorija postala je zvezda britanskih medija, koji su preneli njenu tvrdnju da je nova pesma Bruna Marsa „Uptown funk“ kopija njenog hita iz 1984. „Ulice mračne nisu za devojke“. Srpska rokerka je optužila svetsku zvezdu i njegovog producenta Marka Ronsona da su bez njene dozvole plagirali čak 80 odsto numere koju je ona snimila s grupom Aske.Zakonom je dozvoljeno da samo četiri takta budu pozajmljena, i to se ne tretira kao krađa, a sve preko toga je kršenje autorskih prava, te je zbog toga pevačica rešila da pravdu potraži na sudu. Ipak, kako otkriva, ona nema nameru da zahteva milionsku odštetu, već je spremna da se nagodi sa svetskom muzičkom zvezdom i njegovim timom i da se zadovolji manjom sumom.- Moj advokatski tim svakako će podneti tužbu. Videćemo da li ću uopšte uzeti novac. Najverovatnije će doći do nagodbe jer sudski proces dugo traje - priča Miškovićeva i dodaje da već zna na koji način će potrošiti novac ukoliko ga dobije.- Ako bude nekih para, lako ću ih potrošiti. Uložiću ih u karijeru. Ne verujem da ću se s Brunom Marsom sresti na suđenju jer je za sve kriv Mark Ronson, producent pesme, a ne mi pevači - poručila je Viktorija.Ona se iznenadila kad je od nas čula da su Britanci preneli njenu izjavu.- Nisam još ništa videla. Ljudi mi prenose, a ja ću sada pogledati na internetu. Drago mi je zbog toga, a vidim da je ceo slučaj doveo do toga da je moja pesma ponovo izuzetno slušana - završava Viktorija.Stupili smo u kontakt s menadžmentom Bruna Marsa, gde nam je poručeno da ne mogu davati nikakve komentare dok im ne stigne zvanična dokumentaijca.

Sokoj poručujeVIKTORIJA MOŽE DA DOBIJE 20.000 Da bi dokazala da ju je pokrao Bruno Mars, tj. njegov producent, Viktoriju čeka dug i težak put, tvrde u Sokoju. Oni navode da ova institucija ne može da joj pomogne.- Da bi pokrenula spor protiv Bruna Marsa u Americi, Viktoriji je potrebno oko 100.000 dolara. Pre svega mora da plati dobrog advokata. Odštetni zahtev može da bude i milion dolara, ali teško da će dobiti toliki novac. Sud može da ustanovi da pesma nije plagijat, što se u praksi obično i događa. Viktoriji je najbolje da se nagodi s njima i uzme oko 20.000 evra - kažu u Sokoju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track