GORDANA SUŠA: Hitno zaštitimo maloletnike od rijalitija MARIĆ: To je uslov za EU integraciju
Foto: Printskrin/Youtube

Hitno

GORDANA SUŠA: Hitno zaštitimo maloletnike od rijalitija MARIĆ: To je uslov za EU integraciju

Stars -
Sada su svi tobože šokirani što mladi to mogu da vide. A to je ista ona omladina koja pre ponoći ne krene na splavove, rekao je Marić

Novinarka Gordana Suša, članica Regulatornog tela za elektronske medije, predložiće na sutrašnjoj sednici zabranu emitovanja rijaliti programa nakon 22 sata.Ona traži da se Farma, Parovi i Veliki Brat označe kao sadržaji neprikladni za mlađe od 16 godina i time i zabrani njihovo emitovanje u dnevnim terminima.

"Smatram da moramo hitno da zaštitimo maloletnike u Srbiji. Analize RTEM pokazale su da se od jutra pa tokom čitavog dana u ovim rijalitijima prikazuju najgroznije stvari, a to je vreme u kome deca i mladi gledaju TV. Sve komercijalne televizije bez razlike, krše zakon i tome treba stati na put", rekla je Suša medijima.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Milomir Marić, direktor televizije Hepi ne deli njen stav i smatra licemernim Sušine navode.

"Sada su svi tobože šokirani što mladi to mogu da vide. A to je ista ona omladina koja pre ponoći ne krene na splavove. Uostalom, rijalitiji nisu naš izum, nego smo ih uveli da bi se evropeizirali. I to se u okviru ovih evropskih integracija baš lepo primilo. Stručnjaci u tom RTEM bi morali da znaju da su rijalitiji programi jedan od uslova naših EU integracija", ispričao je Marić medijima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja