Metalika na Ušću zapalila desetine hiljada fanova!
Foto: KURIR

Album Blek za Beograđane

Metalika na Ušću zapalila desetine hiljada fanova!

Stars -
Hevi metal grupa ispred ulaza na Ušće ostavila hiljade obožavalaca. U Beograd zbog njih došli Mađari, Bugari, Slovenci, Englezi
1 / 9 Foto: KURIR

Za ovo se kaže: Dobar koncert!- Metalika je sa vama! Jeste li vi sa nama? Došli smo da se zabavimo, nadam se da ste i vi ovde zbog toga! - iz sveg glasa je u 21.20 u dobro poznatoj bajkerskoj garderobi u mikrofon povikao Džejms Hetfild, frontmen Metalike posle čega se i iznutra i iza zaštitnih ograda prolomio ogroman vrisak!

Publika se vidno uželela kraljeva električnih gitara koje su nam posle osam godina, koliko je prošlo od njihovog koncerta u Beogradu, doveli organizatori Jelen Lajv i Beogradska arena. Među ljubiteljima "metalaca" našlo se mnoštvo ljudi iz regiona, iz Mađarske, Bugarske, Slovenije a bila je i nekolicina Engleza.

Hevi metal spektakl za pamćenje počeo je kadrovima Serđa Leonea iz filma "Za šaku dolara" i muziku Enija Morikonea. Posle toga su Hetfild, Lars Ulrih, Kirk Hamet i Robert Truhiljo zaređali svoje hitove a publika je bukvalno bila u transu, pogotovo oni u prvim redovima koji ni sekunda nisu zastali u mestu! Posetioce je oduševio i arhivski film sa snimcima iz studija tokom snimanja "Crnog albuma" (čijih 20 godina od izdavanja obeležavaju ovom turnejom), zanimljivostima iz vremena davne 1991, raznim detaljima i podacima sa turneje.

Ovo je sigurno jedan od najboljih koncerata održanih u poslednje vreme u Srbiji i regionu, a sve zahvaljujući Jelen Lajvu koji je sa preko 30.000 posetilaca dokazao da pravi vrhunske muzičke događaje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja