SAŠA POPOVIĆ PRESEKAO: Ako je problem Srebrenica, finale Zvezda Granda biće u Beogradu!
Foto: Dragana Udovičić

Odgađali smo zbog ramazana

SAŠA POPOVIĆ PRESEKAO: Ako je problem Srebrenica, finale Zvezda Granda biće u Beogradu!

Stars -

Direktor Grand produkcije Saša Popović objavio je da će finale muzičkog takmičenja Zvezda Granda biti održano 13. jula u sarajevskoj dvorani Zetra, a u glavnom gradu Bosne i Hercegovine osvanuo je plakat kojim se negoduje zbog termina finala.

Takmičenje "Zvezde Granda" je veoma popularan u regionu, a pogotovo u Bosni, ali je javnosti zasmetalo to što se finale održava dva dana posle obeležavanja 21. godišnjice stradana muslimana u Srebrenici. Ali i zbog dana kada majke Srebrenice obilaze mesta stradanja u podrinjskoj regiji.

Saša Popović je rekao da je prvobitni datum finala trebalo biti 2. juli, ali je pomeren zbog ramazana.

Foto Avaz/J.Alibegović
Foto Avaz/J.Alibegović

"Pošto sam obećao da će finale "Zvezda Granda" biti održano u Sarajevu, onda sam pomerio datum za kasnije. Nisam hteo da bude 9. juli, jer je dva dana pre obeležavanja godišnjice Srebrenice. Ali, pošto je cela "Grand" ekipa od 15. jula na godišnjem odmoru, jedini dan koji je to moglo da se uradi u Sarajevu je 13. juli. Želeli smo da prođe obeležavanje Srebrenice i ramazan pa da odradimo finale ili da ga radimo u Beogradu", rekao je Popović i dodaje da mu nije jasno zbog čega je nastao problem.

"Pitao sam ljude u Sarajevu, organizatore, producenta Faruka Drinu i ljude sa OBN televizije da li je uredu taj datum i svi su rekli da jeste. Ako je problem taj 13. juli, onda neće ni biti u Sarajevu, finale će biti održano u Beogradu", pojašnjava Popović.

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić kazao nam je da ovakvi događaji nisu u nadležnosti ministarstva na čijem je čelu.

Prva reakcija

Među prvima koji je javno reagovao je i načelnik opšine Srebrenica Ćamil Duraković, koji je na svom zvaničnom Fejsbuk profilu ukazao na propust u organizaciji muzičkog takmičenja. Duraković ističe da mu nije namera da budi nacionalnu mržnju niti da pravi problem menadžerima koji organiziraju takmičenje, već da ukaže na datum kada se održava finale "Zvezda Granda".

"U jednom delu BiH obežava se stradanje, a s druge strane imate paradu pesme i veselja u glavnom gradu BiH. Nemamo ništa protiv nikoga, niti pojedinaca koji učestvuju niti onih koji će doći na taj događaj ako se to dešava u avgustu", pojašnjava Duraković.

Foto Nemanja Pančić
Foto Nemanja Pančić

ZOI '84: Samo smo izdali prostor"Mi smo samo izdali prostor za finale ’Zvezda Granda’, nemamo nikakve veze s organizacijom", kratko nam je kazala Amra Kaljić, rukovodilac Sektora marketinga ZOI '84 .Direktor ZOI '84 Midhat Hubijar, koji je na godišnjem odmoru, kazao nam je da nije upoznat s novonastalom situacijom."Pogledaću malo iz medija o čemu se radi, u principu ne odbijamo manifestacije koje su na komercijalnoj osnovi", rekao je Hubijar, dodajući da bi danas trebalo da dođa na posao i potpiše ugovore sa organizatorom.

Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track