OPASNOST: Nasilnici iz Parova na slobodi
Foto: Kurir

Posle 321 dana izašli iz najdugovečnijeg rijalitija u Srbiji

OPASNOST: Nasilnici iz Parova na slobodi

Stars -

Tamo su se edukovali za nasilje, još su za to i plaćeni, a sad će se vratiti u društvo u kojem vladaju haos i bezakonje, napominje sociolog Ratko Božović

Rijaliti „Parovi“ zaslužio je da uđe u Ginisovu knjigu rekorda po dužini trajanja. Četvrta sezona ovog rijalitija počela je prošlog leta, a kamere su se isključile sinoć, posle 321 dana emitovanja.Velika novčana nagrada je poslednjih dana u rijalitiju bila povod da svi požure da se istaknu pred kraj i privole publiku da glasa baš za njih. Kroz vilu „Parova“ prošlo je više od stotinu učesnika. Rekorder po vremenu provedenom u rijalitiju, verovatno i u celom svetu, jeste Ilija Grahovac, poznatiji Zmaj od Šipova.

Foto: Nemanja Pančić
Foto: Nemanja Pančić

I stranci zgranutiOn je 26. marta prošle godine ušao u „Parove“ i otad je napuštao vilu u Zemunu samo kad je morao da se odaziva na sudske pozive, kao i zbog bratovljeve smrti. Rijaliti veteran posle 16 meseci, tačnije 503 dana u rijalitiju, svakako neće lako podneti povratak u civilizaciju. On je jedan od takmičara koji je imao najviše incidenata, a nasrtao je i na žene. Plaši se da će poludeti na slobodi.- Evo, ja ću Hepiju da platim samo da me puste da ovde živim zauvek. Ne moraju da mi daju honorar, odričem se svih para koje sam zaradio - zavapio je Zmaj.On nije jedini nasilnik. Poslednjih meseci pisalo se da je Gastoz davio Dalilu i Zoricu i lupao pesnicom Zmaja, da je Marko Perović udario Marija Anu i gađao Brendona flašom u glavu, da je Mladen tukao Nevenu Hot... Čak su i poznati svetski mediji pisali o nasilju u srpskom rijalitiju.

Nenormalan svetSociolog Ratko Božović smatra da su se učesnici u rijalitiju obučili za nasilje!

- Da smo mi normalan svet, ne bi se oni tamo ni našli, a našli su se pravi protagonisti naše patologije. Ovo je tabloidno društvo, navukli smo needukovani svet, koji zapravo i ne zna šta gleda. Oni će se vratiti u društvo u kojem vladaju haos, nasilje i bezakonje. Oni su se tamo edukovali za nasilje, obučeni su da budu nasilni, još su za to nagrađeni i plaćeni - upozorava Božović u izjavi za Kurir.

Nema krajaSPREMAJU SE ZA NOVU SEZONUDužina trajanja rijalitija utiče na nasilničko ponašanje, učesnici su mesecima fokusirani samo jedni na druge i na isti prostor. Maca Diskrecija, Ružica Veljković i Marko Perović u „Parovima“ se takmiče od marta 2015. Za razliku od Zmaja, oni su pravili pauze i nisu učestvovali u rijalitiju „Maldivi“ ili su se tamo kratko zadržali. Mesec dana nakon početka treće sezone pridružio im se Gastoz, pobednik treće sezone. Zanimljivo je da su Vesna Rivas i Zmaj spremni da od septembra ponovo uđu u „Parove“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track