SLOBODIN JELEK PLAGIJAT?! Evo kako je Verica Rakočević ZAČEPILA usta crnogorskoj kreatorki
Foto: Marina Lopičić, Printskrin Instagram

Rat kreatorki

SLOBODIN JELEK PLAGIJAT?! Evo kako je Verica Rakočević ZAČEPILA usta crnogorskoj kreatorki

Stars -

Crnogorska kreatorka optužila je srpsku kreatorku Vericu Rakočević da je ukrala njeno jeleče, u kojem se Sloboda Mićalović pojavila na filmskom festivalu u Veneciji i oduševila svet. Verica Rakočević odgovorila joj je tako da se crnogorska kreatorka neće dugo oporaviti, a i svoju karijeru dovela je pod znak pitanja.

Naime, društvene mreže usijale su se zbog dve fotografije. Na jednoj je glumica Sloboda Mićalović na crvenom tepihu u Veneciji, a na drugoj je crnogorska manekenka Nataša Đurović.

Ono što povezuje ove dvije fotografije je jelek, koji nose i Đurovićeva i Mićalovićeva, ali je dizajnerski potpis različit.

Naime, kreatorka iz Crne Gore Marina Banović Džuver dizajnirala je kolekciju za predstavljanje na modnoj manifestaciji u Rimu, u kojoj se nalazi jelek zlatnog veza, skoro identičan kao onaj koji je Verica Rakočević kreirala za svoju nećaku Slobodu.Stoga se srpska modna dizajnerka našla na udaru modnih stručnjaka, koji je kritikuju da je kopirala delo crnogorske kreatorke, samo sa srebrnim vezom, i predstavila kao svoje. Marina Banović Džuver oglasila se na Fejsbuku i podelila ove dve fotografije, ali nije htela da ih komentariše, za razliku od njenih prijatelja.

Foto Marina Lopičić
Foto Marina Lopičić

"Kad si ovo radila 2006, mora da si 'skoknula' u budućnost da vidiš šta radi VR”, jedan je od komentara podrške, upućen Banović-Džuver na Fejsbuku.“Intelektualne krađe je uvek bilo i ovo nije 'slična inspiracija' nego očigledna krađa i plagijat. Koliko mi se čini, ovo nije prvi put da je Verica Rakočević 'inspirisana' Marinom Banović", piše korisnica iste društvene mreže.

Verica je u svom stilu, bez ljutnje i pompe samo kratko navela činjenice i pokazala fotogražju koja dokazuje ono što svi koji se bave i prate modudobro znaju:

"Sećanje… Pre 22 godine, Sveti Stefan katalog u saradnji sa Budvanskom rivijerom. Kolekcija "Ja tako hoću" spoj tradicije i savremenog. Jelek izte kolekcije prošetao crvenim tepihom na festivalu u Veneciji."

SRPSKI MOTIV ZA SVETSKU PREMIJERU: Jelek koji je Sloboda prošetala u Veneciji krije TAJNU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja