POGINULI U SAOBRAĆAJNIM NESREĆAMA: Tužno! Pevači čija je karijera prekinuta tragičnom smrću!
Foto: Profimedia, Zorana Jevtić, Damir Dervišagić

nikad zaboravljeni!

POGINULI U SAOBRAĆAJNIM NESREĆAMA: Tužno! Pevači čija je karijera prekinuta tragičnom smrću!

Stars -

Ovi pevači bili su na vrhuncima svojih karijera, ali tragične saobraćajne nesreće okončale su njihove živote. Napustili su nas, ali njihovo delo nastavilo je i dan danas da živi.

Toše Proeski

Poznati pevač iz Makedonije, Toše Proeski, poginuo je 2007. godine u saobraćajnoj nesreći na putu Zagreb - Lipovac.

Mlada zvezda se nalazila na suvozačkom mestu, a vozač Georgi Georgijevski zadobio je teže povrede glave. Proeski je bio na vrhuncu svoje muzičke karijere, a svojim talentom je osvojio celo područje bivše Jugoslavije. Imao je samo 26 godina kada je izgubio život.

foto Profimedia
foto Profimedia

Darko Radovanović

Darko Radovanović imao je 36 godina kada je stradao.

Poznati pevač i njegov kum i menadžer, Aleksandar Milošević, poginuli su 11. juna 2011. godine u saobraćajnoj nesreći na obilaznici kod Ostužničkog mosta prema Surčinu. Novosadski pevač započeo je uspešnu pevačku karijeru u "Grandu", a za sobom je ostavio suprugu i kćerku.

foto Damir Dervišagić
foto Damir Dervišagić

Nebojša Saveljić

Član popularne hip-hop grupe "Montenigersi" Nebojša Saveljić izgubio je život 1999. godine u saobraćajnoj nesreći na putu Podgorica - Cetinje, kada je automobil udario u stenu. U nesreći su nastradali i Nebojšina devojka Tanja i prijatelj Aca.

Grupa "Montenigersi" prvi zapaženiji nastup imala je na Budvanskom festivalu sa pesmom "Mala plava", a od tada njihova karijera išla je uzlaznom putanjom sve do pogibije Nebojše Saveljića u 28. godini.

Ljubiša Stojanović Luis

Pevač raskošnog vokala, bio je poznat po svom imidžu i neobičnom muzičkom stilu. Luis je stradao u saobraćajnoj nesreći 2011. godine na magistralnom putu između Bačke Topole i Novog Sada.

Stojanović je počeo da se bavi muzikom 1970. godine, a nadimak je dobio kada je imao devet godina jer je uspešno izvodio pesme Luisa Armstronga. Bio je među prvima koji je kombinovao džez sa srpskim folklorom, a 1980. godine je snimio prvi album pod imenom "Ne kuni me, ne ruži me, majko", koji je uspešno prodavan u Srbiji i Jugoslaviji. Zajedno sa srpskim bendom "Flamingosi", pobedio je na Beoviziji 2006. godine sa pesmom "Ludi letnji ples".

foto Zorana Jevtić
foto Zorana Jevtić

(srbijadanas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja