HALID BEŠLIĆ ZA KURIR: Dačiću, ajde da zajedno zapevamo Miljacku!
Foto: Marina Lopičić, Aleksandar Jovanović

Intervju, pevač poziva političara na koncert

HALID BEŠLIĆ ZA KURIR: Dačiću, ajde da zajedno zapevamo Miljacku!

Stars -

Veoma je muzikalan, biće mi čast da mi se pridruži na bini u Sava centru. Ne verujem da iko iz politike bolje peva od njega. Ivica je promoter te pesme i hvala mu na tome. Posle saobraćajke jezik mi je bio skoro odsečen, a na desno oko otad uopšte ne vidim. Jedva sam se oporavio

Halid Bešlić je pred beogradski koncert, zakazan za 3. decembar u Sava centru, za Kurir priznao da priželjkuje da ministar spoljnih poslova Ivica Dačić s njim na bini otpeva „Miljacku“!

- Publika će dobiti ono što Halid najbolje zna. Tri godine nisam imao koncert u Beogradu i mislim da je sada pravo vreme. Hoćete li imati goste i koga biste od kolega voleli da vidite u prvom redu?- Ko god dođe, dobrodošao je. Sigurno će biti gostiju koji će zapevati sa mnom, ali verujte da još ne znam ko. Čak i da znam, voleo bih da to ostane iznenađenje.Mnogi ne znaju da je Željko Joksimović napisao „Miljacku“.- Kada sam bio gost na Željkovom koncertu, rekao sam mu da imam tekst i da bih voleo da on uradi kompoziciju. Melodiju je napisao u rekordnom roku, za 15 dana, i tako je nastao taj veliki hit. Sigurno ćemo Željko i ja nastaviti saradnju.Sigurno znate da je to omiljena pesma Ivice Dačića.- Kako ne bih znao! Dačić je, na neki način, i promoter te pesme i hvala mu na tome. Lepo je on to otpevao, sviđa mi se.Postoji li mogućnost da vi i Dačić zajedno otpevate „Miljacku“ na koncertu u Sava centru?- Zašto da ne?! Ivica je veoma muzikalan. Ne znam da li će doći na moj koncert, ali ako odluči da zajedno otpevamo „Miljacku“, meni će biti čast i zadovoljstvo.Da li neki političar bolje peva vaš hit od njega?- Ne verujem! Doduše, nisam ni čuo nekog drugog političara kako peva, ali njega jesam i zato mogu da kažem da zna da peva.Učestvovali ste kao pevač i gost u seriji „Ubice mog oca“.- Odlično je bilo. Uradiću spot sa scenama iz serije, da mi ostane lepa uspomena.Vaše kolege kažu da stanje u muzici nikada nije bilo gore.- U pravu su. Razni su tu tektonski poremećaji. Godinama su važila neka pravila koja su preko noći nestala. Sve se promenilo, diskografija gotovo da ne postoji. Žao mi je mladih pevača koji će trajati nekoliko godina i nestati.Šta mislite o muzičkim takmičenjima? Jesu li vas zvali da budete u žiriju?- Ima ih koliko hoćete, to je baš preterano. Ne treba nam toliko pevača jer nema prostora za sve njih. Mene nisu zvali nigde u žiri zato što znaju moj odgovor. Nikad ne bih pristao kao neke moje kolege da budem u žiriju. Šta će meni to?!Jeste li se u potpunosti oporavili od saobraćajne nesreće koju ste imali 2009. godine?- Jesam onoliko koliko je moglo. Jezik mi je bio skoro odsečen, pa je oporavak duže trajao. Na desno oko otad uopšte ne vidim i jedva sam se privikao na naočare. Jedino što mi je prijalo organizmu jeste što sam tada ostavio cigarete, a pušio sam nenormalno mnogo. Još samo da smršam desetak kilograma i biće sve u najboljem redu.

Dačić o pozivuHALIDE, RAZMISLIĆU O TOME!Pitali smo Ivicu Dačića da li će prihvatiti Halidov poziv da s njim na bini otpeva „Miljacku“, a on nam je kratko iz Rusije odgovorio:- Ne znam, razmisliću!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja