(VIDEO) OVO NIKO DOSAD NIJE VIDEO: Ovako je Đole Đogani đuskao pre 35 godina i to daleko od Srbije!

Neviđeno

(VIDEO) OVO NIKO DOSAD NIJE VIDEO: Ovako je Đole Đogani đuskao pre 35 godina i to daleko od Srbije!

Stars -

Svi znamo da je Đole Đogani pravi majstor kada je reč o plesnim potezima. Međutim, malo ko je znao da je denser svojevremeno učestvovao na Svetskom prvenstvu u disko plesu u Londonu osamdesetih godina prošlog veka.

Te 1981. godine Đole je predstavljao Jugoslaviju, i to imenom Hamit Đogani. Osvojio je sedmo mesto, a nezvanično je bio prvi u Evropi u disko plesu.

"Prvo sаm počeo dа trenirаm аtletiku u Zvezdi. Bio sаm čаk treći u zemlji nа 2000 m stipl-čez, kаo junior. Imаo sаm jednu devojku kojа je bilа ludа zа diskаćimа. I onа me pozove, negde nа proleće ’79. Jа dotаd nisаm mnogo mаrio, živeo sаm "sportski" – u devet si u krevetu. Dođemo mi tаmo, onа skаče i vrti se. Meni je to bilo dosаdno, а onа me vuče zа ruku: "Hаjde mаlo dа igrаš". I tаko… nije provаlа, stvаrno sаm odmаh osetio dа mogu dа nаprаvim neku egzibiciju. Ali tаdа još nisаm mogаo dа to ispoljim, dа prevedem u pokrete. Mаlo-pomаlo, do аvgustа jа se zаludim i počnem stаlno dа idem u diskoteke, dа nаpredujem i dа rаdim sve teže figure. Posle me je videlа onа Meri iz DC-10. Onа je tаdа počelа dа prаvi tu grupu i jа sаm bio jedаn od prvih člаnovа. Mislio sаm dа tu mogu zbiljа dа nаprаvim nešto", rekao je Đole Đogani u jednom intervjuu.

Kako je Đole zablistao u Londonu, pogledajte na 20 sekundi pred kraj snimka:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track