Pjer Karden u Beogradu: Srbi, vi ste talentovani

Pjer Karden u Beogradu: Srbi, vi ste talentovani

Stars -
Modni kreator stigao u srpsku prestonicu na poziv nj. k. v. Katarine Karađorđević, kako bi predstavio svoju novu kolekciju

Besmrtnost.Modni mag, kreator, arhitekta, književnik i ambasador dobre volje Pjer Karden juče je održao konferenciju za novinare u rezidenciji francuskog ambasadora. Ovaj 89-godišnji gospodin strpljivo je pričao o svom detinjstvu i počecima, ali i naglasio kako bi voleo da se države bivše Jugoslavije ponovo ujedine.

- Zahvaljujem Srbiji na pozivu, jer sam veliki prijatelj ove zemlje već 60-70 godina. Kad sam bio mlad, rešio sam da putujem i tom prilikom obišao sam Jugoslaviju, na poziv Jovanke Broz. Predstavio sam joj kolekciju, koja joj se veoma svidela. Žao mi je što se Jugoslavija raspala i bilo bi lepo kad bi se opet ujedinila.

♦ Od čega zavisi uspeh?- Uspeh zavisi od volje, rešenosti i talenta. Teško je imati ovakav uspeh kakav sam ja postigao. Odmalena sam se trudio - dok su se moji drugari igrali, ja sam već počeo da radim. Ipak, imao sam i sreće. Upoznao sam prave ljude u pravo vreme. Kada kažem prave, onda mislim na bogate, aristokratiju. To mi je mnogo pomoglo, jer su me oni progurali u njihov svet. Jedina neostvarena želja u životu mi je - da ne umrem!

Jedna od kardenovih modnih Revija
Jedna od kardenovih modnih Revija

Tvorac neobičnih modelaPjer Karden je Francuz rođen u Italiji 9. jula 1922. Poznat je po svom avangardnom stilu inspirisanom arhitekturom. Modeli često obiluju geometrijskim oblicima, a često ne prate žensku formu ni obline. On je i ambasador dobre volje Uneska. Svoju modnu kuću osnovao je 1950., a ima i lanac restorana „Maksim“ u Parizu. Bavi se arhitekturom i građevinarstvom i direktor je pozorišta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track