IGRALA JE CANU FONTANU U SREĆNIM LJUDIMA: Gledao je drug TITO, a danas joj više niko ne nudi uloge!
Foto: Printscreen

IGRALA JE CANU FONTANU U SREĆNIM LJUDIMA: Gledao je drug TITO, a danas joj više niko ne nudi uloge!

Stars -

Glumicu izvanrednih rola na televiziji pamtimo kao Canu Fontanu iz serije „Srećni ljudi“, partnerku Dragana Nikolića iz „Otpisanih“ za kojom je izgubio glavu ili komšinicu iz „Ljubavi, navike, panike“.

Žiža Stojanović (86) glumačku školu završila je u Novom Sadu, bila je članica pozorišta u Nišu i Novom Sadu, Jugoslovenskog dramskog pozorišta i Narodnog pozorišta u Beogradu.

"Nisam glumila u mnogo filmova, ali sam glumila u svim TV serijama koje je napisao Siniša Pavić. U "Srećnim ljudima" glumila sam kelnericu, Canu Fontanu. Ne znam zašto se Cana Fontana dopala Romima. Ima ih mnogo na Bajlonijevoj pijaci gde obično pazarim. Kada me vide nastane veselje, trpaju mi u torbe voće i povrće i neće da naplate. Neverovatno da me je prepoznao i jedan 12-godišnji dečak u tramvaju i rekao mi: "Tetka, vi ste glumica. Baš ste kul. A, jeste li vi bogati, imate li vilu i bazen"? To me je nasmejalo do suza. I moja ćerka Sanja često mi je prigovarala: "Mama, bolje da si postala folk pevačica, sada bi imali kuću na Dedinju", rekla je ranije Žiža.

"Gledao me drug Tito, a Ranković je dolazio na moje predstave u Novi Sad", rekla je Stojanovićeva.

ZABORAVLJENA GLUMICA: Žiža Stojanović ogorčena na upravu BDP

EPK/Puls

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track