UČEŠĆE NA EVROVIZIJI, ZAŠTO DA NE? Frajle ne bi imale ništa protiv da predstavljaju Srbiju
Foto: Saša Urošev

OGOVARA NJIHOVOM SENZIBILITETU

UČEŠĆE NA EVROVIZIJI, ZAŠTO DA NE? Frajle ne bi imale ništa protiv da predstavljaju Srbiju

Stars -

"Bila bi nam čast da predstavljamo našu zemlju na Evroviziji!", saglasne su Marija, Nataša, Jelena i Nevena.

Harizmatične članice novosadske grupe "Frajle" ovako su odgovorile na pitanje Kurira da li bi prihvatile učešće na festivalu koji, putem televizijskog prenosa, svake godine prate stotine miliona gledalaca širom sveta:

"Ako bi nas neko pozvao, a mi imale dobru pesmu, zašto da ne. Za učešće na Evroviziji, najvažnija je kvalitetna kompozicija. To je super muzička manifestacija. Odgovara našem senzibilitetu. Bila bi nam čast da reprezentujemo Srbiju na tako velikoj muzičkoj priredbi", kažu "Frajle".

I mi smo sigurni da im ne bi bio problem da na sceni pokažu kako izgledaju i zvuče kulturne, smerne, lepo vaspitane, obrazovane, a pre svega muzikalne gospođice, jednom rečju frajle.

"Frajle su i sve žene koje se slože. (smeh). Kad se žene slože, u stanju su da okrenu svet. To je jednom prilikom rekao Manjifiko. Frajle su sve žene koje prepoznaju našu energiju i poruku koju emitujemo. Zapamtite, žena ženi nije vuK", poručile su one.

foto Saša Urošev
foto Saša Urošev

Razoružavajuću spontanost, vedrinu i optimizam "Frajle" su podelile sa Kikinđanima u ponedeljak uveče. Bio je to muzički poklon organizacije "Sportske igre mladih", gradu kom je pripala čast da bude domaćin ceremonije svečanog otvaranja najveće sportske manifestacije u regionu za 2017. godinu.

Publika je uglas sa "Frajlama" pevala hitove „Fina“, „Ich Liebe Dich“, „Šunjam se“, Žena na sve spremna“,“Menjam dane“ i druge pesme.

"Kao i u sportskim ekipama, i mi negujemo timski rad. Mislimo da je izuzetno važno, ne samo za decu, nego i za ljude, da svako na najbolji način odigra svoju ulogu. Važno je kad možeš da se na nekog osloniš i da budeš poštovan. Sve to može da pruži sport. Imponuje nam što smo i mi deo velike porodice „Sportskih igara mladih“. Mi smo, inače, bivše sportiskinje. Nataša se bavila plivanjem. Marija je trenirala streljaštvo, Nevena košarku, a ja rukomet", ispričala je frajla Jelena i dodala da članice popularnog benda propagiraju zdrav život.

foto Saša Urošev
foto Saša Urošev

"Frajlama" ovo nije bio prvi nastup u Kikindi i okolini:

"Jelena i ja smo rodom iz Iđoša, sela nedaleko od Kikinde. Ovde smo odrasle. Jako smo vezane za Iđoš i Kikindu. Već na tonskoj probi smo srele puno dragih ljudi. Divno smo se provele", kazala je frajla Nevena.

foto Saša Urošev
foto Saša Urošev

S.U.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Za mnoge NISTE ZNALI: 5 evrovizijskih hitova koji su osvojili svet! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track