IZVISILA NA ESTRADI: Ćerka Radovana Karadžića propala pevačica!
Foto: Profimedia

OTKRIVAMO

IZVISILA NA ESTRADI: Ćerka Radovana Karadžića propala pevačica!

Stars -

Davne 1991. godine današnja poslanica Republike Srpske objavila je album sa rok pesmama koji je doživeo totalni fijasko, nakon čega je odustala od muzike

Pre nego što je uspela kao narodni poslanik i postala moćna i uticajna figura u politici, Sonja Karadžić Jovičević (50) pokušala je da postane profesionalna estradna umetnica, saznaje Kurir.

Ćerka bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića kao mlada devojka maštala je o tome da izgradi veliku muzičku karijeru i postane poznata kao pevačica rok muzike. Maštala je da bude nova Dženis Džoplin! Zahvaljujući uticaju i poznanstvima oca, koji je u to vreme bio priznati psihijatar u Sarajevu, Sonja je 1991, kad je imala 24 godine, snimila album „Ratnik iz raja“. Umetničko ime bilo joj je Sonya.

foto: Arhiva

Nije bilo loše

- Radovanov i moj zajednički prijatelj me je zamolio da pomognem njegovoj ćerki Sonji, koja silno želi da postane pevačica. Sonja je već imala spreman materijal kad je došla kod mene na razgovor. Preslušao sam pesme, ne mogu da kažem da sam bio oduševljen njenim glasovnim sposobnostima, kao ni kompozicijama, ali nije to ni bilo toliko loše. Odštampali smo 500 primeraka njenog prvog albuma, koji se u prodaji našao 1991, ali, koliko se sećam, nijedan nije prodat. Većinu diskova porodica Karadžić je otkupila i podelila rodbini i poznanicima - priča izvor Kurira.

Neuspeh koji je doživela kao pevačica Sonji se nimalo nije dopao, pa je iz tog razloga ovaj podatak potpuno izostavila iz svoje biografije.

Možda se sad kaje

- Za mene nije nikakvo čudo što nikada nije pominjala da je pokušala da postane pevačica. Verujem da se pokajala, ili se plaši da bi joj se podsmevali - kaže izvor Kurira.

Sonja Karadžić juče nije odgovarala na pozive i poruke novinara Kurira.

foto: Printscreen

Obožavaju se

TAJNA VEZA S CECOM

Sonja Karadžić nije uspela na estradi, ali u politici jeste. Potpredsednica je Srpske demokratske stranke (SDS) i poslanik u narodnoj skupštini RS. Ljubav prema muzici iskazuje na koncertima, a omiljena pevačica joj je Ceca Ražnatović.

Kada je popularna folkerka pre tri godine održala koncert u Istočnom Sarajevu, Radovanova ćerka bila je u prvom redu u publici, a posle nastupa iskoristila je priliku da se fotka s nesuđenom koleginicom.

- Ima neka tajna veza... Za prijateljstva koja traju i duše koje se nekad najbolje ćuteći razumeju - napisala je Sonja u opisu fotografije s Cecom.

Kurir / Ivan Ercegovčević

Foto: Arhiva, Profimedia, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track