ESTRADNI SINDIKAT ZOVE POREZNIKE: Uđite u kuće najvećih zvezda
Foto: Damir Dervišagić, Dragan Kadić

PREDLOG

ESTRADNI SINDIKAT ZOVE POREZNIKE: Uđite u kuće najvećih zvezda

Stars -

Predstavnici muzičara traže od nadležnih institucija da proveravaju zarade pevača koji budu prijavljivali honorare manje od onog što inače dobijaju na ruke

Poreska uprava bi trebalo da proverava poreklo višemilionske imovine najvećih zvezda domaće estrade! Takav predlog juče su dali predstavnik Unije poslodavaca Žarko Šakić i predsednik Sindikata estradnih umetnika Dragiša Golubović.

- Poreska je saopštila da će i oni kontrolisati da li se sprovodi uredba koju je donela Vlada Srbije, i mi se slažemo s tim. Možda bi bilo najbolje kad bi oni kontrolisali najveće zvezde estrade, koje su takoreći vrh ledenog brega. Ako oni budu potpisivali ugovore s vlasnicima ugostiteljskih objekata da kod njih pevaju za 1.200 dinara, onda bi trebalo poreskim inspektorima da objasne odakle im imovina od pet ili 20 miliona evra. Njihova zarada se neće slagati s porezom koju su uplatili državi, pa će onda biti u velikom problemu - rekli su Golubović i Šakić juče na konferenciji za novinare.

foto: Damir Dervišagić

Oni naglašavaju da nova uredba, koja je od juče na snazi, treba da zaštiti najugroženije.

- Naš cilj je i da umetnici budu zaštićeni, da imaju zdravstveno i penziono. Ima mnogo njih koji su godinama svirali i radili, a sad kad više ne mogu da nastupuju, bukvalno nemaju od čega da žive jer nisu osigurani - zaključili su.

Inače, ova uredba Vlade čekala je više od dve godine na usvajanje jer prethodni ministar kulture Ivan Tasovac nije imao sluha za nju.

- On je smatrao da estrada ne spada pod kulturu i nije hteo da se bavi ovim. Na sreću, novi ministar Vukosavljević je imao više razumevanju - rekao je Nebojša Atanacković.

foto: Zorana Jevtić

Ima smisla

RADE I HASAN PODRŽAVAJU AKCIJU

Hasan Dudić i Rade Jorović jedini su predstavnici estrade koji su juče došli na konferenciju i tako javno podržali novu uredbu koju je donela Vlada Srbije.

- Ovo je nešto što će nama svakako koristiti. Ja sam u penziji, nastupam uglavnom na humanitarnim koncertima, ali ću obavezno potpisivati ugovore i plaćati porez za svaki nastup koji budem imao ubuduće - rekao je Hasan.

Kurir / I. E.

Foto: Damir Dervišagić, Dragan Kadić, Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Pakao za vikend! Ne izlazite iz kuće ako ne morate

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track