PREPADNUTA Žiža Stojanović: Mislila sam da će me ubiti dok su me pljačkali
Foto: Marina Lopičić

Cana Fontana na meti lopova

PREPADNUTA Žiža Stojanović: Mislila sam da će me ubiti dok su me pljačkali

Stars -

Glumicu napao nepoznati mladić u zgradi, otkinuo joj dva zlatna lančića, a potom je gurnuo i pobegao

Žiža Stojanović, poznatija kao Cana Fontana iz serije „Srećni ljudi“, napadnuta je u svojoj zgradi, zbog čega je doživela nervni slom.

Proslavljena glumica i učesnica „Zadruge“ otkrila je da joj je pre dve godine nepoznati mladić s vrata počupao dva zlatna lančića i gurnuo je, a ona je pretrnula od straha jer je pomislila da će je ubiti.

- Bilo je užasno, uplašila sam se za život! Ježim se od same pomisli i sećanja na to. Dok sam zaključavala vrata od podruma, prišao mi je jedan mladić i pitao me gde je glavni ulaz. Fino smo se ispričali, pomislila sam da stanuje u zgradi pošto se podstanari stalno menjaju. Ni na kraj pameti mi nije bilo da bi nešto moglo da se desi - drhtavim glasom je rekla Žiža i nastavila:

- Kad je video da je lift u blizini i da se približava, skočio je i iznenada mi otkinuo lance. Bila sam u šoku! Nisam bila svesna šta me je snašlo. Vikala sam i dozivala upomoć, pa su ubrzo stigla dva policijska auta, a iz zgrade se niko nije pojavio. Policajci su videli da sam uznemirena, pa su me terali da pijem limunadu. Ne znam ko je taj dečko niti zašto me je pokrao. Mislim da je poslat, imam neke dokaze i dojave da je priznao da ima 20 krađi na Dorćolu. Ja ne tražim njegovu glavu, već samo da mi vrati to što mi je oteo i kaže kod kojih zlatara ih je odneo. Mnogo su mi dragi lančići. Jedan je iz Jerusalima, na njemu je srce s medaljonom u kom se nalazi zemlja sa Hristovog groba, a drugi je iz Atine, sa krstom zglobnim - otkriva Žiža.

Zbog ovog slučaja bila je na sudu.

- Od toga nemam ništa. Na sudskom pozivu je pisalo - ako ne dođete, platićete novčanu kaznu. Sudija je svoje uradio, saslušao je, ali ja ga molim da se to pokrene jer to nisu obični lančići, a ni ja nisam obična osoba - ispričala je Cana Fontana u „Balkanskim prevarama“.

Nakon pljačke glumica je postavila kamere po hodnicima zgrade, ali i u svom stanu, jer je primetila da joj nestaje ušteđevina. Zahvaljujući tome je otkrila da joj je novac ukrao sin njene kućne pomoćnice, a mladić koji se predstavljao kao majstor uzeo joj je kilote sa terase.

Marija Dejanović

foto: Dado Đilas

BEZ PARA Šest puta konkurisala i uvek odbijena

Zbog Karićeve stranke mi ne daju nacionalnu penziju!

Žiža Stojanović sumnja da je odbijena za nacionalnu penziju samo zato što je bila član stranke Bogoljuba Karića.

- Šest puta sam konkurisala za nacionalnu penziju, već me je i sramota. Ja sam 40 godina prvakinja pozorišta, gledao me je čak i drug Tito. Ne znam zašto me preskaču. Čula sam da rade telefoni i da pare dobijaju i oni koji treba i koji ne treba da ih dobiju. Uskoro neću moći da kupim ni lek. Osećam se tužno i postiđeno zbog toga. Pružaš ruku šest puta i šest puta budeš odbijen. Čula sam da sam kažnjena što sam šest godina bila član Karićeve stranke, a Bogoljuba sam videla samo dva puta u životu. Milanka me je veoma poštovala, bila sam u predsedništvu - rekla je Žiža.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track