NADA OBRIĆ O OPAKOJ BOLESTI: Dva puta sam pobedila rak!
Foto: Damir Dervišagić

Stars ispovest

NADA OBRIĆ O OPAKOJ BOLESTI: Dva puta sam pobedila rak!

Stars -

Pevačica je 1999. godine otkrila da ima karcinom grlića materice, a četiri godine kasnije i karcinom kože

Nada Obrić je žena heroj. Pevačica je čak dva puta uspela da pobedi opaku bolest od koje se umire. Učesnica „Zadruge“ je 1999. godine imala rak grlića materice, a četiri godine kasnije je dobila karcinom kože. U tim trenucima mnogi su je odbacili. O borbi za život, pevačica je iskreno govorila.

Predvidela bolest

- Predosetila sam da sam bolesna. Te kobne 1999. godine, za vreme bombardovanja, otišla sam u prodavnicu nameštaja da kupim dve foteljice da ih stavim u spavaću sobu kako bi, ako se razbolim, oni koji mi dođu u posetu mogli tu da sednu. Onda sam otišla u Nemačku i uhvatim sebe na kasi da plaćam tri pidžame koje sam kupila, razmišljajući da mi trebaju pamučne pidžame u bolnici. Dok sam to plaćala, shvatim da nešto nije u redu i kažem tadašnjem suprugu da moramo odmah u Beograd jer sam jako bolesna - prisetila se Nada.

Pevačica je objasnila kako je utvrdila da ima rak materice iako nije imala simptome.

- S mužem i decom sam otišla kod ginekologa. Odmah po doktorovoj faci sam videla da nešto ozbiljno nije u redu. Kad su stigli rezultati biopsije, lekar me pozove i kaže: „Nale, kako si?“ Prekinem ga: „Imam rak?“ On se izleti: „Ko ti je javio?“ Posle sam operisana, a tokom intervencije srce mi je stalo na stolu, pa su morali da me reanimiraju.

Obrićeva je dodala da joj je najteže u životu bilo kad je išla na zračenje.

- To mi je bilo najtraumatičnije iskustvo u životu. Suzdržavala sam se dugo i pukla. Kao dve česme da su odvrnute, suze su tekle u potocima. Doktorka sa onkologije me je tešila, čak je i plakala sa mnom. To je bio najgori period u mom životu - iskrena je Nada.

Četiri godine kasnije pevačica je po drugi put prošla kroz istu agoniju.

Opomena života

- Posle nekog vremena ponovo sam osetila da nešto sa mnom nije u redu. Odem kod doktora da mi pogleda mladež i on odmah kaže: „Ovo je karcinom. Mora da se skine odmah danas. Hitno je, sekunde su u pitanju.“ S bolešću se ne treba igrati. Treba sve završiti na vreme. To su ozbiljne situacije. Život je u pitanju. I ako dođemo u situaciju da nas život opomene i uspemo sve to da prebrodimo kao što sam ja, i dalje treba voditi računa. Svi moraju da nađu vremena za svoje zdravlje - poručuje Obrićeva.

Ljiljana Stanišić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track