(FOTO) MISTERIOZNA LIDIJA JE IMALA HIT A ONDA NESTALA: Evo gde je, šta radi i kako danas izgleda pevačica pesme Recka na zidu
Foto: Printskrin Youtube

OBOŽAVALI STE JE

(FOTO) MISTERIOZNA LIDIJA JE IMALA HIT A ONDA NESTALA: Evo gde je, šta radi i kako danas izgleda pevačica pesme Recka na zidu

Stars -

Pop scenu 21. veka obeležili su brojni novi izvođači koji su, nažalost, udarom talasa turbo-folka 2004. godine nestali. Među njima je bila i Lidija Palurović čiji hit i danas rado pevamo.

Ova mlada, atraktivna pevačica pojavila se 2000. godine, ni od kuda i bez i najava, ali vrlo brzo je počela da osvaja srca slušalaca.

Pevala je pesmu "Recka na zidu" koju je bilo dovoljno samo jednom čuti. Bio je to onaj pop hit koji ste čuli, ali za na njega niste mogli da zalepite ime pevača.

foto: Printskrin Youtube

Pošto Lidija nije bila one hit wonder, postarala se da godinu dana posle prvog albuma koji nosi ime njene najpopularnije pesme izda još jedan - "Imitacija života", kako bi je publika zapamtila.

Mediji su joj dali epitet "radijske pevačice" jer ako je neko bio stalno prisutan na kratkim talasima, onda je to bila Lidija.

foto: Printskrin Youtube

Zanimljivo je da u eri elektronskih medija nije ostao nijedan trag, nijedan intervju sa njom.

Poslednji put je nastupila na Radijskom festivalu 2004. godine sa numerom "Utopija" i nakon toga joj se u muzici gubi svaki trag. Pojedine radio stanice i dan danas puštaju neke od njenih najvećih hitova.

Gde posle muzike?

Univerzitet u Kragujevcu - Tehnički fakultet bio je sledeća stanica. Palurović je predavala engleski jezik. Zanimljivo je da u komentarima na njenim pesmama na YouTube-u pišu njeni studenti. Najviše su iznenađene mlađe generacije koje nisu ni znale da je njihova profesorka bila pop zvezda.

Lidija ima ćerku i živi život koji nema nikakve veze sa muzikom, ali siguran sam da ponekad otpeva neku svoju pesmu - u ime starih dana.

(Kurir.rs/Noizz.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track