ŠEŠELJ PRETI ŽARKU LAUŠEVIĆU! Ubico, zgaziću te i proterati iz Srbije!
Foto: Marina Lopičić, Dragana Udovičić

STRAŠNE UVREDE

ŠEŠELJ PRETI ŽARKU LAUŠEVIĆU! Ubico, zgaziću te i proterati iz Srbije!

Stars -

Sumanut napad Taj skot bi trebalo da me se plaši. Ubio je dva crnogorska Srbina. On je Montenegrin i šta ima da traži u našoj zemlji. Zašto on snima po Srbiji, poručuje lider radikala

Vojislav Šešelj (62) žestoko je udario na Žarka Lauševića (57).

U razgovoru za Kurir lider radikala je bez dlake na jeziku rekao šta bi se dogodilo kad bi se licem u licem sreo s glumcem koji je 1993. godine u Podgorici ubio dvojicu mladića, a jednog teško ranio.

- Rekao bih mu: „Ubico, gubi mi se s očiju.“ Izgazio bih ga nogama i poručio da se gubi iz Beograda i iz Srbije. Taj skot bi trebalo da me se plaši. Ubio je dva crnogorska Srbina. On je Montenegrin i šta ima da traži u našoj zemlji. Zašto on snima filmove po Srbiji, je.o mu pas mater. Hoću ja da ga malo ispitam, i da vidim koliko ima zuba. Kako mu nos podnosi pritisak veći od pola tone. Želim da ga ulepšam malo da liči na Nikolu Barovića - ogorčeno je poručio Šešelj.

foto: Kurir

U daljem toku razgovora on se osvrnuo i na to što je glumca pomilovao bivši predsednik Boris Tadić.

- To je uradio kreten koji je u sprezi sa crnogorskom mafijom, a Ivica Dačić je lično išao u Njujork da mu nosi naš pasoš. Pa gde to ima? U Hagu sam eksplodirao kad sam čuo da je Laušević pomilovan i da mu je Dačić išao na noge. To je poniženje države! Sramota! Ispalo je da ja vređam. Pa, je l‘ on ubio dva čoveka? Jedan je bio mladić od 20, drugi od 22 godine. Laušević ih je prvi provocirao u kafiću zato što su galamili a njemu je to smetalo, kao, bili su bučni. Je l‘ ih prvi napao, pa se posle jednog udarca našao na podu. Jesu odustali da ga biju dok je ležao na podu? I dok je tako ležao, Laušević je izvukao pištolj i pucao do poslednjeg metka u šaržeru. Zato je trebalo da dobije 40 godina zatvora, je.o mu pas mater - izričit je političar.

Pokušali smo da dobijemo komentar od glumca, ali je njegov broj telefona poznat redakciji tokom jučerašnjeg dana bio nedostupan.

Sukob zbog predstave „sveti sava“

KAŽE DA JE KUPIO PIŠTOLJ ZBOG MENE

Vojislav Šešelj je objasnio i zbog čega se prepoznao u Žarkovoj knjizi „Godina prođe, dan nikad“.

- On je u toj knjizi tvrdio da je bežao od mene devedesetih godina zbog predstave „Sveti Sava“. Kreten. Evo kako je bilo: omladinci Srpskog pokreta obnove sa omladincima Radikalne stranke i Svetosavske stranke su prekinuli predstavu „Sveti Sava“ u JDP zbog uvredljivih izraza - prisetio se Šešelj i dodao:

- Žarko je kasnije rekao da je nabavio pištolj jer me se plašio. Nikad mu nisam pretio i još sam bio protiv prekidanja te predstave. Vuk Drašković je dao saglasnost da se ta predstava prekine. Ja sam se tamo našao da prekinem neki veći incident. U pozorište nisam ni ušao - zaključio je Šešelj. Predstava „Sveti Sava“ od tada više nije igrana.

Ljiljana Stanišić

foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Zločinac na slobodi! Sud u BiH oslobodio Nasera Orića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track