(KURIR TV) ERINA SEOSKA IDILA: Evo kako izgleda Ojdanićevo imanje i šta sve tamo radi!
Foto: Marina Lopičić

Domaćinski

(KURIR TV) ERINA SEOSKA IDILA: Evo kako izgleda Ojdanićevo imanje i šta sve tamo radi!

Stars -

Pevač u zoru zasuče rukave i hrani životinje, cepa drva, vozi traktor, muze koze i sprema doručak od domaćih proizvoda.

Kad bih prestao da radim i uživao odmarajući se u svemu što sam stekao, umro bih za tri dana - životno je pravilo Ere Ojdanića.

foto: Marina Lopičić

Nakon smrti njegove supruge Ljupke, koja je preminula 2009. godine, svi poslovi pali su na pevačeva leđa i on već duže vreme češće boravi u svom selu Leskovac Kolubarski nego u Beogradu.

Ekipa Kurira juče je posetila pevača na njegovom porodičnom imanju. Zatekli smo ga usred radne akcije. Kao pravi domaćin, još na kapiji poželeo nam je dobrodošlicu i pozvao nas da uđemo.

foto: Marina Lopičić

Nema krupne stoke

- Izvolite u moj ekonomski deo (stari deo dvorišta gde gaji životinje, prim. aut.). Taman sam krenuo da nahranim životinje. Imam koze, ovce, patke, guske, ćurke, kokoške. Velike krupne stoke više nemam jer nema ko da brine o njoj. Sve je bilo puno dok su moja majka Radina i supruga Ljupka bile žive. To mi je veliki nedostatak, jer su bile stub ovog domaćinstva. Sada sam kuvam, perem, spremam, brišem i živim onako kako ja hoću - rekao je Era dok je hranio životinje, a potom je pomuzao kozu i iscepao drva.

- Domaće sveže mleko mora biti u mom frižideru. Bez toga ne mogu da opstanem.

Gaji cveće

Ojdanić je potom pomogao radnicima da operu traktor, a onda je prešao u noviji deo dvorišta da posadi cveće.

- Moja pokojna Ljupka je ovo uvek lepo održavala. Obožavala je cveće. Tu tradiciju poštujem i svakodnevno kopam nešto i zalivam - poručio je Era, koji nas je vodio u obilazak imanja.

Kad je završio sve poslove, uveo nas je u kuću i pokazao da je majstor u spremanju gibanice.

- Pitu jedem svakog jutra. Pravim je s domaćim jajima, sirom, mlekom. Ja sam maher u tome! - pohvalio se Era Ojdanić i poslužio nam svoj specijalitet.

foto: Marina Lopičić

Potomci

OVDE SU MI SE RODILA DECA

Moji roditelji i deda Dragutin su se doselili ovde 1958. Imanje je nasledio deda od svog strica. Počeli su od nule. Živeli smo uvek u zajednici, to je tradicija naše porodice. Ne delimo se, već je jedno domaćinstvo, jedan lonac, jedna kutlača, jedna kasa. Ovde su mi se rodila deca, započeo sam svoj život - kaže pevač.

Kurir / Marija Dejanović

Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track