NELEGALNO SAGRADILA SALAŠ: Nataši Bekvalac ruše kuću u Čeneju?
Foto: Dragan Kadić, Privatna Arhiva

PROBLEMI

NELEGALNO SAGRADILA SALAŠ: Nataši Bekvalac ruše kuću u Čeneju?

Stars -

Gradska uprava za urbanizam i građevinske poslove Novog Sada odbila pevačicin zahtev za dobijanje građevinske dozvole jer je vilu počela da zida na poljoprivrednom zemljištu

Kući Nataše Bekvalac u Čeneju nadomak Novog Sada preti rušenje jer pevačica nema dozvolu za gradnju, ekskluzivno saznaje Kurir.

U dokumentaciji do koje je došao naš list piše da je pevačica uredno preko tadašnjeg advokata Nemanje Aleksića podnela zahtev, ali ju je Gradska uprava za urbanizam i građevinske poslove Novog Sada odbila. Kao obrazloženje je navedeno da na toj parceli nije dozvoljeno podizanje objekta jer je u pitanju poljoprivredno zemljište, a ne građevinsko.

- Nataša je kupila plac u Čeneju, na kojem je počela da gradi kuću s bazenom. U to vreme je bila u braku s direktorom „Pionirskog grada“ Ljubom Jovanovićem, koji se time bavio. U međuvremenu njih dvoje su se razveli, a on je sve papire i uputstva za dobijanje građevinske dozvole ostavio advokatu. On je u pevačicino ime u junu ove godine podneo novi zahtev za izdavanje građevinske dozvole, ali je odbijen - priča naš dobro obavešteni izvor.

foto: Kurir

On kaže da je inspekcija upozorila Natu da mora da dostavi ispravnu dokumentaciju ili će, u suprotnom, objekat biti srušen.

- Nataša je priložila svu potrebnu dokumentaciju, kao i nacrt projekta. Izlaskom inspekcije na teren i uvidom u papire, kao i u katastar, utvrđeno je da se zemljište koristi u namenu za koju nije predviđeno. Parcela je upisana kao njiva 1. klase, što znači da je u pitanju poljoprivredno zemljište na kojem nije dozvoljena gradnja. Može da se zida tek kad se preimenuje u građevinsko, što Nataša nije uradila. Za to su joj bila potreba dodatna novčana sredstva, kao i posebna papirologija - završava naš izvor.

Pevačica je planirala da se iz stana na Dedinju posle porođaja preseli na salaš, ali pošto kuća nije završena niti se zna šta će biti s njom, to sada nije izvodljivo.

Pozvali smo Natu, ali se ona nije javljala.

foto: Kurir

MUKE Na meti provalnika

LOPOVI JOJ ODNELI ALAT!

Natašina kuća na salašu nedavno je bila na meti provalnika. Iako je pevačica zaposlila čuvara, lopovi su tokom noći upali i odneli vredan alat.

- Lopovi nisu uspeli ništa vredno da ukradu jer kuća nije dovršena i u njoj nema ničega. Jedino što su uspeli da odnesu je alat od majstora. Čuvar je tek dan nakon pljačke shvatio da se dogodila provala, pa je o tome obavestio Natašu, koja je slučaj prijavili policiji. Tokom akcije lopovi su pričinili manju materijalnu štetu na ulaznim vratima - rekao je naš sagovornik, inače prijatelj Nataše Bekvalac.

Kurir / Ljiljana Stanišić

Foto: Dragan Kadić, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

OVO JE POTPUNO LUDILO: Pogledajte atmosferu na svadbi Nataše Bekvalac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track