Najnovije vesti

KATARINA RADIVOJEVIĆ ŽRTVA VRŠNJAČKOG NASILJA: Evo kako se izborila sa problemima u školi!
Foto: Printksin

OTVORILA DUŠU

KATARINA RADIVOJEVIĆ ŽRTVA VRŠNJAČKOG NASILJA: Evo kako se izborila sa problemima u školi!

Stars

Glumica Katarina Radivojević je tokom svog obrazovanja dva puta doživela fizičke napade svojih vršnjaka iz razreda. Oba puta se suprotstavila i to je bio njen način da zaustavi nasilje.

Još kao devojčica, Katarina Radivojević se pojavljivala na malim ekranima. Bio je to povod da jedna devojčica iz odeljenja ubedi ostale drugare da fizički napadnu glumicu. U tom trenutku nije videli drugi način da se odbrani, nego da udari devojčicu koja je za dve glave bila viša od nje. Na taj način je uspela da zaustavi buduće napade, ali smatra da to nije bio pravi način.

 

Sadašnjim tinejdžerima predlaže drugu taktiku, koju je upotreblila kada joj je jedan dečak skinuo bermude pred čitavim odeljenjem.

 

"Nisam ga prijavila nastavnici, nego sam odmah otišla kod direktora i insistirala da mu se smanji ocenu iz vladanja. Uspela sam u tome i nakon toga više nisam imala problema", prepričava Radivojević.

foto: Dragan Kadić

Kada su roditelji saznali šta se desilo, pitali su je zašto to nije njima saopštila. Objasnila je kako je tada smatrala da ona nije nekakva mala devojčica koja se tužaka kod mame i tate.

 

Danas savetuje svima da prijave nasilje i da o njemu razgovaraju s roditeljima i ljudima kojima veruju, jer je to način da se ono prekine.

 

Nažalost, u Srbiji nekada ni to nije dovoljno, jer pojedini prosvetni radnici zataškavaju taj problem. Čitava javnost za to čuje kada ispliva neki snimak nasilja ili kada se desi tragični slučaj poput Alekse Jankovića. Zato čemo uvek pitati nadležne kada će raspravljati o Aleksinom zakonu i kada će vršnjačko nasilje početi da se sistemski rešava?

foto: Damir Dervišagić

(Kurir.rs/Noizz)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...