STOJA SMANJUJE ŽELUDAC: Operacijom rešava problem s kilogramima
Foto: Damir Dervišagić

Saznajemo

STOJA SMANJUJE ŽELUDAC: Operacijom rešava problem s kilogramima

Stars -

Dijete i treninzi nisu dali rezultate, pa je odlučila da hirurškim putem ugradi prsten na želudac, zbog čega će mnogo manje jesti

Stoja Novaković će za nekoliko dana ugraditi silikonski prsten na želudac kako bi smanjila apetit i liniju dovela do savršenstva, saznaje Kurir.

Na ovaj korak pevačica se odlučila jer joj nijedna dijeta ni naporni treninzi nisu dali očekivane rezultate. U početku je uspevala da skine nekoliko kilograma, ali je učinak u njenom slučaju kratko trajao, pa su se naslage brzo vraćale. Po savetu lekara, odlučila je da se operativnim putem trajno reši najvećeg problema.

Ne zapostavlja karijeru

- Ugradnja prstena u želudac se radi laparoskopskom metodom. Operaciju može da uradi u Srbiji, ali je Stoja ipak odlučila da to obavi u Austriji jer želi da izbegne medijsku pažnju. Kod nas to košta oko 4.000 evra, a ona će u Beču, s troškovima ležanja na klinici, platiti tri puta skuplje. Već je zakazala termin, operacija će biti početkom sledeće nedelje - rekao je izvor blizak pevačici za Kurir.

Potpuni oporavak nakon operacije trajaće nekoliko nedelja, ali će Stoja moći mnogo pre toga da se vrati turneji koju je ranije planirala. Ako se bude striktno pridržavala saveta lekara, prvi rezultati biće primetni već nekoliko dana nakon zahvata.

Bez straha

- Posle operacije Stoja počinje i dijetu koja prve četiri nedelje podrazumeva samo tečne namirnice, kao što su supe, čaj, negazirana i nezaslađena pića... Posle toga prelazi na kašastu hranu i polako se vraća na redovnu ishranu, samo što će moći mnogo manje da pojede. Dugo je kuburila s viškom kilogramima i jedva čeka operaciju. Nimalo nije uplašena, lekari su joj rekli da će smršati između 10 i 15 kilograma - ispričao nam je Stojin prijatelj.

Tim povodom pokušali smo da kontaktiramo sa Stojom, ali ona nije odgovarala na naše pozive.

O zahvatu

BEZ KOMPLIKACIJA

Prsten se postavlja oko gornjeg dela želuca i omogućava da pacijenti jednostavno manje jedu. Ova operacija se zasniva na tome da se „nabiranjem“ gornjeg dela želudačne kese stvara mali gornji džep, gde se hrana zaustavlja, pa se stvara osećaj sitosti i pacijent se vremenom nauči na manje porcije. Prsten je napravljen od silikona i potpuno je neškodljiv.

Kurir / I. E.

Foto: Damir Dervišagić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) STOJA POTOPILA SPLAV: Raspametila publiku Belom cigankom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track