GOCA LAZAREVIĆ PROMENILA STAV: Pevam za obnovu crkve ali moraju da plate!
Foto: Dragan Kadić

KRIZA kod goce više nema za džabe

GOCA LAZAREVIĆ PROMENILA STAV: Pevam za obnovu crkve ali moraju da plate!

Stars -

Lazarevićeva priznaje da više nije u mogućnosti da nastupa besplatno radi prikupljanja pomoći, već mora da naplati bar deo honorara

Goca Lazarević spada u one estradne umetnike koji su u karijeri odradili na hiljade humanitarnih koncerata, i to ne samo na prostoru Srbije i regiona nego i širom Evrope. Ali kako danas nikome ne cvetaju ruže u životu, tako ni ona više ne može da peva za džabe.

Goca nam je nedavno priznala da se i dalje uredno odaziva na gotovo sve humanitarne akcije, ali da je ponekad prinuđena da traži barem minimalan honorar, pogotovo kad peva u inostranstvu.

- Pevala sam u Holandiji na svetosavskom balu, koncert je bio humanitarnog karaktera, prikupljala su se sredstva za izgradnju crkve. Ne pevam skroz za džabe, ali sam im učinila cenu, spustila sam dosta. Holandija nije blizu, ne mogu baš da idem tako daleko za džabe. Mnogo dobrotvornih koncerata sam uradila - za pravljenje spomenika, za bolesne, vojsku i policiju. Ranije, kad sam bila mlađa, nije me toliko ni zanimalo gde idem i za šta pevam. Ali sad već proveravam, jer čujem i da takve događaje zloupotrebljavaju - rekla je Lazarevićeva.

foto: Dragan Kadić

Za vreme bombardovanja Srbije 1999. godine Goca je skoro svakodnevno pevala po trgovima i na mostovima i na taj način davala podršku ljudima u nevolji. Kako je rekla, vrlo često nije marila ni za sopstveni život.

- Dok su bacali bombe, ja sam išla na humanitarne koncerte po Evropi. Vozili su nas kombijem, i to sa ugašenim svetlima, jer su dobijali dojavu da će tuda da nadleću avioni. Išli smo u potpunom mraku po putu. Ostavljala sam decu s nekim da ih čuva, a ja sam radila, išla dalje. Sad mi sve to deluje nemoguće, ali imala sam energiju, volju i snagu da sve to izdržim i preguram - prisetila se pevačica.

Malerozna

IMALA SAM MNOGO UDESA, ALI I DALJE VOZIM

Goca je pre nekoliko meseci na Bežanijskoj kosi automobilom udarila biciklistu, koji je, na sreću, prošao s lakšim povredama.

- Posle te nesreće i dalje vozim. Moram, moj posao je takav da sam non-stop za volanom. Za preko 40 godina, koliko se bavim ovim poslom, bilo je puno udesa, ali ne samo mojom krivicom. Čovek koga sam nedavno udarila imao je samo lakše povrede, zato me povredilo kad su se pojavili napisi „Goca pregazila čoveka“. Užas, mnogo sam se potresla tada - kaže Lazarevićeva.

Ivan Ercegovčević - Foto: Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track