POKRENUTA ISTRAGA PROTIV TONIJA CETINSKOG: Objavljeni novi detalji smrti pešaka!
Foto: Nebojša Mandić

POLICIJA SAOPŠTILA

POKRENUTA ISTRAGA PROTIV TONIJA CETINSKOG: Objavljeni novi detalji smrti pešaka!

Stars -

Zbog nesreće koja se dogodila prošle godine i u kojoj je jedna muška osoba izgubila život, organi su pokrenuli istragu protiv Tonija Cetinskog.

Rovinjskoj policiji je oko 14 sati javljeno da je u Pustoj ulici automobil marke Mercedes, kojim je upravljao Toni Cetinski, udario u telo muškarca koji je ležao na ulici.

Telo preminulog muškarca je nakon nesreće prevezeno na Odeljenje za patologije u Opštoj bolnici u Puli, gde je obavljena obdukcija, no do sada se nije znalo puno detalja o samoj nesreći.

"21. februara 2018. godine donelo se rešenje o sprovođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1969.) zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo izazivanja saobraćajne nesreće", stoji u saopštenju, prenose hrvatski mediji.

foto: Dragana Udovičić

"Postoji osnovana sumnja da je optuženi 3. novembra 2017. godine upravljao vozilom kroz Pustu ulicu u Rovinju, protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na putevima, odnosno nije, dolaskom do oštrog nepreglednog skretanja u levo, brzinu kretanja svog vozila prilagodio stanju na putu, vidljivosti i preglednosti, te potrebi zaustavljanja pred preprekom, svestan da vožnjom može ugroziti sigurnost drugih učesnika u saobraćaju, olako smatrajući kako do štetnih posledica neće doći", dodaje se.

"Osnovano se sumnja da optuženi nije, ulaskom u krivinu, obratio pažnju na pešaka (1955.), koji se nalazio na ulici, odnosno ležao je na ulici usled narušenog zdravlja zbog srčane bolesti, te pod istovremenim uticajem alkohola i leka. Donji deo vozila zahvatio je pešaka, koji je smrtno stradao na mestu nesreće", stoji u priopćenju DORH-a.

"Odluka o donošenju ovog rešenja usledila je nakon prethodno provedenih hitnih dokaznih radnji: provera na mestu događaja, privremeno oduzimanje predmeta, uzimanje uzoraka krvi i urina, toksikološka veštačenja uzoraka krvi i urina te pregled i obdukcija tela pokojnog pešaka", zaključuje se u saopštenju.

foto: Aleksandar Jovanović

(Kurir.rs, Index.hr Foto: DNebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track