AMIDŽIĆ ZBOG SVOJE BOLESTI PROMENIO ŽIVOTNE NAVIKE: Moram da ostanem zdrav zbog sina!
Foto: Damir Dervišagić

OTVORIO DUŠU

AMIDŽIĆ ZBOG SVOJE BOLESTI PROMENIO ŽIVOTNE NAVIKE: Moram da ostanem zdrav zbog sina!

Stars -

Nepovoljne efekte prekomernog rada na svojoj koži osetio je i TV autor i voditelj Ognjen Amidžić(42).

Pre nekoliko meseci obratio se lekaru zbog sve češćeg zamora, pospanosti i tromosti da bi saznao da boluje od metaboličkog poremećaja koji se zove insulinska rezistencija i koji sve više uzima maha. Istu dijagnozu imaju i pevačica Goca Tržan i glumica Sofija Rajović a radi se o preddijabetičnom stanju. Ovo stanje utiče na učestalo nagomilavanje kilograma i otežano mršavljenje, što dovodi do opisanog zamora. Ognjen, međutim, svoju zdravstvenu situaciju ne vidi kao kritičnu, premda je zbog nje odlučio da promeni životne prioritete.

"Sve to što se desilo sa mojim zdravstvenim stanjem uticalo je da se dodatno osvestim kao otac i više povedem računa o Matijinom načinu života. Takođe, on je sada moj najveći zalog i ja moram da budem zdrav prvenstveno zbog njega, a zatim i zbog sebe", kaže Ognjen, ali šaljivo otkriva da njegovu porodicu insulinska rezistencija nije previše zabrinula.

"Moja supruga Danijela misli da sam ja hipohondar i onda se malo šali na moj račun ali svakako da svaki čovek mora da promeni navike ukoliko one utiču nepovoljno na to kako se oseća. Mislim da je vreme da malo sebe stavim u prvi plan", poručuje Amidžić.

foto: Dragan Kadić

Zdravstvene tegobe jesu dobar razlog za promenu određenih navika, ali nisu jedina stvar koja je Ognjena navela na preispitivanje kada je reč o prioritetima. Voditelj nam priznaje da oseća grižu savesti kada nije u okruženju najmilijih.

"Takvo je vreme da svi mnogo radimo. Danijela i ja sami odgajamo Matiju i borimo se za njega. Ona je, takođe, stalno na poslu i trudimo se da što je bolje moguće usklađujemo naše obaveze. Ja sam, na primer, danas čuvao Matiju a zatim ga je večeras ona preuzela i zato nije mogla da pođe sa mnom na jedan događaj. Naravno da svi najviše volimo kada smo zajedno kod kuće ali to nekad nije ostvarivo", kaže Ognjen i dodaje da nije veliki ljubitelj gradskih dešavanja, ali da i to vidi kao deo onoga čime se bavi. Tu razbija predrasude sa početka priče.

foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs/Story, Foto: Damir Dervišagić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

DA PUKNEŠ OD SMEHA: Ovako izgleda sin Ognjena Amidžića kada je BESAN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja