JOVANA JOKSIMOVIĆ PRVI PUT O PROBLEMIMA: Čekala sam jutra kada ću moći da ustanem iz kreveta!
Foto: Damir Dervišagić

OVO SU SAMO ONA I ŽELJKO ZNALI

JOVANA JOKSIMOVIĆ PRVI PUT O PROBLEMIMA: Čekala sam jutra kada ću moći da ustanem iz kreveta!

Stars -

Željko Joksimović i Jovana Joksimović postali su roditelji blizanaca u oktobru prethodne godine, ali malo ko zna kroz kakve muke je lepa voditeljka prošla kroz trudnoću i posle porođaja.

Da li vam je sada lakše da se vratite na posao nego posle prvog porođaja? Jeste li se u potpunosti oporavili i prilagodili novonastaloj situaciji u kući?

- Trudila sam se maksimalno da se oporavim jer sam imala izuzetno tešku trudnoću, neizvesnu, gotovo borbu za moja dva anđela. Bilo je trenutaka kada je delovalo kao da neću uspeti u njoj, pa onda perioda optimizma, ali je bila zahtevna i fizički i mentalno. I kada sam ih konačno ugledala i pomislila da je kraj, jer su bile divne i bile su dobro, počele su postporođajne komplikacije koje su trajale gotovo 40 dana. Taj trenutak kada sam bez bola ustala i podigla devojčice pamtiću zauvek. Ali to je jedno iskustvo koje me je ojačalo i mislim čak i ohrabrilo na neke promene u životu. Kad ustaneš onda kada svi misle da je to nemoguće, znaš da ćeš posle toga veoma teško pasti.

Kako uspevate da uskladite obaveze oko dece i posla, da li vam zato možda i odgovara jutarnji program?

- Apsolutno. Imam pomoć supruga, majke, imamo i devojke koje dolaze zbog Ane i Srne i sve uspevamo. Odlično smo organizovani i zbog toga sam baš srećna.

foto: Vladimir Šporčić

Jeste li vi kao majka opušteniji prema ćerkama u odnosu na Kostu, kada ste prvi put osetili čari majčinstva? Jeste li, generalno, u drugoj trudnoći bili opušteniji?

- Bila sam izuzetno zabrinuta u trudnoći, ali sada sve dolazi na svoje mesto. Uživam zaista u svakom danu. Naučila sam jednu važnu lekciju - to je samo faza.

Koliko vam suprug Željko Joksimović pomaže oko dece i kako zapravo izgleda jedan vaš dan? Da li se s njim konsultujete i o poslovnim odlukama?

- Sve odluke, od najmanjih do najvećih, donosim u konsultaciji sa Željkom. On je apsolutno moj najveći oslonac, korektiv i moja najveća podrška. Naši dani su različiti. Jutra su ista, uvek rano ustajemo, imamo naše rituale i tada punimo baterije za ostatak dana. A onda kada nas obaveze iscrpe, ponovo punimo baterije uveče kada se okupimo i uživamo. Kupamo bebe, smejemo se i kad sve troje odu na spavanje, posvećujemo se samo nama.

Kažu mnogi da je idealno imati troje dece. Jeste li takvog mišljenja ili možda želite još naslednika?

- Predivno je imati troje dece, presrećna sam što sam se na ovaj način ostvarila kao majka. I od mene bi bilo dosta.

foto: Nemanja Pančić

(Kurir.rs/Glossy, Foto: Damir Dervišagić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track