Premijera

(KURIR TV) JOVANA I SRĐAN UGOSTILI KURIR U STUDIJU: Pravićemo program po svetskim standardima

Stars -

Na Prvoj smo dobili novac i uslove da možemo da pravimo jutarnji program za celu Srbiju, a ne samo za Beograd, poručuje voditeljski dvojac koji 5. marta startuje sa emisijom

Uredničko-voditeljski tandem Jovana Joksimović i Srđan Predojević priključio se Prvoj televiziji, a juče je ekipu Kurira ugostio u svom novom, modernom studiju.

Od ponedeljka, 5. marta, od 6.55 do 11 sati, najpopularniji televizijski dvojac vodiće novi jutarnji program, koji će se snimati na četiri lokacije i dve eksterne, što je novina na našim televizijama.

foto: Zorana Jevtić

Dobro poznat koncept

- Neće tu biti mnogo promena. Biće nekoliko novih segmenata, ali jutarnji program je jutarnji program i ne treba odstupati od osnovnog koncepta, koji je svima dobro poznat. Gledaoci će moći da dobiju dovoljno informacija koje će im omogućiti lakše funkcionisanje u danu koji je pred njima - kaže Jovana i dodaje:

- U nedostatku novca, kreativnosti i ideja, ovakvi programi svode se na večernju emisiju koja se seče vremenskom prognozom i vestima. Na Prvoj smo dobili novac i uslove da možemo da pravimo jutarnji program za celu Srbiju, a ne samo Beograd. Nije Javni servis Srbije jedini koji ima takav kapacitet. I Prva može to isto. Ideja nam je da čim ustanete saznate sve informacije za dan pred vama. Želja je da imamo program po svetskim standardima.

Srđan otkriva da će deo njihovog „Jutra“ biti posvećen i gledaocima u Crnoj Gori. On naglašava da već imaju goste za prvu emisiju, ali njihova imena drži u tajnosti.

Gosti imaju šta da kažu

- Napravili smo analizu javnog mnjenja na uzorku od 1.000 ljudi i tako došli do odgovora koga gledaoci žele da ugostimo. Svaki gost kojeg smo pozvali čestitao nam je na prelasku na Prvu i prihvatio poziv za gostovanje. Mi imamo spakovanu prvu emisiju. Neki gosti su vrlo vredni, ali pomalo zaboravljeni, a imaju šta da nam kažu - ističe Srđan.

Predojević se tokom našeg intervjua nije odvajao od psa, labradora kojeg su nazvali Prva, a koji će im praviti društvo u studiju.

- Životinja će nam na najbolji način pokazati ko je kakav čovek. Na onog na koga zalaje, mi ćemo da režimo - zaključuje Srđan.

Društveno odgovorni

Psa poklanjamo slabovidoj osobi

Jovan i Srđan otkrivaju kakva je uloga kuce Prva.

- Ona je treći član našeg tima. Hteli smo da pokažemo da pravimo društveno odgovorni program i da u praksi nekom pomognemo. Kad napuni 10 meseci, biće poklonjena nekoj slabovidoj ili slepoj osobi. Zajedno s trenerom videćemo kakav je njen temperament i kome će pomoći i ulepšati život - kaže Srđan.

Jovana se raduje dobrom društvu jer će publika videti kako se pas dresira i upoznati onog u čijem će domu završiti. Ideja je da kroz program prođe nekoliko pasa.

Kurir / Ljubomir Radanov

Foto: Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

OVO SU PET NAJVEĆIH MEDIJSKIH TRANSFERA U SRBIJI! Prvoplasirani transfer će vas ostaviti bez teksta!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track