NIKAD JE NIJE PREŽALILA: Poznata pevačica je nakon smrti ćerke doživela moždani udar i umrla u domu za stara lica!
Foto: Printscreen

TUGA

NIKAD JE NIJE PREŽALILA: Poznata pevačica je nakon smrti ćerke doživela moždani udar i umrla u domu za stara lica!

Stars -

Pevačica narodne muzike Vera Ivković preminula je na današnji dan 2012. godine ostavivši za sobom bogati muzički opus.

Ona je preminula u domu za stara lica u Rumi u 63. godini života. Oni koji su je poznavali kažu da nije mogla da preboli gubitak kćerke Maje, koja je od neizlečive bolesti umrla u 27. godini.

Smrt supruga bila je samo kap u prepunoj čaši. Ubrzo se i sama razbolela. Vera je 2006. godine doživela moždani udar, da bi već 2007. bila smeštena u gerontološki centar "Srem" u Rumi.

foto: Printscreen

"Za moju porodicu je to ružan period. Maja je bolovala od lupusa. Za nju nisam bio toliko vezan jer je zbog bolesti nisam često viđao. Više sam bio vezan za babu i dedu, po kom sam i dobio ime. On je prvi umro, a posle njega i Maja. Njena smrt je svima teško pala, ali je baki bilo najteže. Zbog toga se razbolela, a posle nekoliko godina i ona je preminula. Imala je dva šloga, pa smo je kasnije smestili u Centar za stara lica u Rumi", rekao je ranije za "Stars" Danilo Živković, unuk Vere Ivković, koji je krenuo njenim stopama i učestovao u jednoj od sezona "Pikovih zvezda".

Vlada Živković rekao je 2008. da se njegova majka mnogo mučila.

"Teško se borila s bolešću moje sestre Maje. To ju je koštalo zdravlja. Maja je rano obolela, u 15. godini, bolest je bila neizlečiva i umrla je u dvadeset sedmoj. Mama i tata su sve učinili da joj pomognu. Pomoć su tražili svuda. Nažalost, nije joj bilo spasa. Majina smrt je pokosila majku, a ubrzo je umro i otac", rekao je tada Verin sin, koji se o majci najviše brinuo otkad je obolela.

U Centru za stara lica prihvatili su je kao člana porodice. Njena prijateljica i koleginica Anđelka Govedarević ispričala je pre četiri godine da je Vera uvek volela da se smeje, ali da nije mogla da podnese da njene ćerke nema.

"Ona je ranije imala taj divni osmeh, toliko je volela da se smeje. Stalno smo jedna drugu zasmejavale. Jednom smo se i pred Titom usred pesme tako zasmejale. I sada pokušavam da iz nje izvučem osmeh. Uspem, nakratko, ali onda se ponovo povuče u sebe, krenu joj suze i samo doziva Maju", ispričala je tada Anđelka.

(Kurir/Alo, Foto:Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja