Najnovije vesti

ĐURIŠIĆKIN DEČKO: Ubili su mi brata na Kosovu!
Foto: PrintScreen

Pevačicin partner o porodičnoj tragediji

ĐURIŠIĆKIN DEČKO: Ubili su mi brata na Kosovu!

Stars

Želeo je da spase vojnika koji je bio ranjen na Košarama, ali je poginuo zajedno s trudnom doktorkom kada su minobacačima pogodili njihov sanitet, otkriva ginekolog Vanja Milošević

Partner pevačice Snežane Đurišić (58), poznati ginekolog Vanja Milošević (54) proživeo je tešku porodičnu tragediju.

Doktor za Kurir otkriva da mu je tokom NATO agresije 5. juna 1999. godine ubijen rođeni brat Vladan Milošević (33), koji je bio priznati transfuziolog. On je kobnog dana pokušao da spase život vojnika na Košarama, ali je na sanitetsko vozilo u kojem je bio s kolegama bačena eksplozivna naprava.

foto: PrintScreen

Nije želeo da napusti Srbiju

- Tog nesrećnog dana izgubio sam voljenog brata, pred kojim je bio život. Tek je bio zasnovao porodicu. Iza sebe je ostavio dve ćerke, koje su u to vreme bile male, jedna je imala tri, a druga godinu dana. Živeo je za porodicu, a dao je život za otadžbinu. Želeo je da spase vojnika koji je bio pogođen u ratu, ali je, nažalost, ubijen zajedno s trudnom doktorkom koja je bila u sanitetu. Minobacačima su pogodili sanitet i svi su na mestu ostali mrtvi - priča Milošević.

On kaže da je Vladan tokom bombardovanja mogao da napusti Srbiju, ali to nije želeo da uradi.

foto: Dragana Udovičić

Patrijarh ga tešio

- Bio je pozivan da ode u London kod tazbine. Zahvalio se i ostao uz svoj narod. Pet dana pred kraj rata dogodila se tragedija koja nas je sve zavila u crno. Zato sam svoj život posvetio tome da nekome pomognem. To je moja dužnost i najvažniji zadatak. Moj brat je dao život, a ja mogu da mu učinim bar toliko da ljudima olakšam život na zemlji - kaže Milošević.

foto: PrintScreen

Vanja otkriva da su ga reči pokojnog patrijarha Pavla smirile u najtežim trenucima.

- Patrijarh mi je rekao: „Svi ćemo mi otići s ovoga sveta, ali vrlo je bitan način na koji odlazimo. Vaš brat je dao život spasavajući tuđi život. Od toga nema ništa svetije.“ Zbog uspomene na njega mi je drago da se čuje ova priča. Voleo bih da on bude primer mladima jer ovu zemlju neće imati ko da brani. Današnja omladina, nažalost, nema prave uzore. Bio sam zgrožen kad su pre dve godine pokidali zid kod skupštine na kome su stajala imena vojnika poginulih na Kosovu. Znate, Jevreji bi od toga napravili hram plača, to bi bila najveća svetinja, a tim momcima još uvek nije podignut spomenik - završava Vanja.

foto: Nebojša Mandić

O ljubavnom životu Voleo i Goricu Popović

OD MENE NEĆETE ČUTI NIŠTA RUŽNO O ŽENAMA

Doktor Milošević, koji se svojevremeno zabavljao i s glumicom Goricom Popović, objasnio je zbog čega ne želi da priča o emotivnom životu.

- Iz jednog jedinog razloga - ja bih svaku ženu zaštitio. Ne očekujte od mene da ikad spomenem neku ženu jer su one nečije majke, možda sada i nečije supruge, ali i sestre. Taj model ponašanja prenosim i na svog sina. Od mene nikada nećete čuti da ću bilo šta ružno reći o bilo kojoj ženi na ovom svetu. Čak i da me neka dama prokomentariše u negativnom kontekstu, ja ću se samo osmehnuti. Želim da ostanem čist u ovom blatu koje je oko nas - kaže ovaj veliki zavodnik i dodaje:

- Verujte da sam se ja kao muškarac odavno ostvario. Imao sam svaku devojku koju sam poželeo, mnoge zemlje sam obišao, ušao u svaki restoran. Sada imam druge prioritete. Sve mi je banalno u poređenju s dramom koju je moja porodica proživela.

Ljiljana Stanišić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...