Najnovije vesti

KRALJ MERAKA PRVI PUT PROGOVORIO: Haris Džinović otkrio detalje koje je do sad krio od svih!
Foto: Dragana Udovičić

pevač priznao

KRALJ MERAKA PRVI PUT PROGOVORIO: Haris Džinović otkrio detalje koje je do sad krio od svih!

Stars

Haris Džinović je prvi put progovorio o nekim detaljima iz svog života.

Folk zvezda je priznala da je čak dva puta bio izbačen iz škole, ali i zbog čega je bio primoran da nakon tri godina poslovanja kafane u Parizu je zatvori.

"Moji roditelji su bili intelaktualci, fakultetski obrazovani. Majka mi je kupila harmoniku, zaljubio se u to, počeo da sviruckam. Međutim bilo je tu drugih preokupacija, fudbal, gimantsika, a na kraju je moralo da se ide u školu. Nisam preterano voleo školu, moram priznati. Fudbal, skijanje i gimnastiku sam voleo. Sve što nije vezano za školu. Nisam bio loš đak, s obzirom na to das se fudbal odavno isprečio, kao klinac sam bežao iz škole na trentinge, pa kada sam otišao u gimnaziju isto. Tada sam svaki dan bežao na treninge. Imao sam masu neopravdanih i bio izbačen iz škole. Nisam jednom, dva puta, ali su me ponovo vratili. Jedno polugodište sam išao u večernju školu da bi mogao da završim dva razreda za jedan, pa da bi mogao da se upišem sledeće godine, to se tiče uglavnom gimnazije", rekao je Haris u emisiji "Balkanskom ulicom" i dodao:

foto: Dragan Kadić

"Mojoj majci je bio uglavnom teško. Znate one kafe po komšikluku, moja mjaka nije imala šta reći kada pitaju za sina i školovanje, ali kada sam krenuo sviram počeo sam da zarađujem. Svirao sam harmoniku u jednom folklornom ansamblu i tada zaradio jedan od prvih honorara. Imao sam platicu sa šesnaest godina. Bilo je nešto od mene, nije to kako je tada izgledalo roditeljima", ispričao je pevač.

Tokom 1992. godine, spakovao je kofere i napustio zemlju. Dve godine je bio u Sent Tropeu, a dve u Kanu, nakon čega se seli u Pariz gde ostaje dvanaest godina.

"U Parizu sam ostao dvanaest godina, prijatelj i ja smo kupili kafanu da bi pili i da nas posle ne bi terali konobari kada je fajront. Nikada nisam mislio niti imao nameru da mikrofon zamenim tanjirom. Ali da imamo kafanu u kojoj ćemo piti do kada hoćemo i da mi sebi napravimo fajront. Imali smo tada mogućnosti, pa smo je mogli priuštiti sebi. Nije bila aman zaman skupa. Radila je fino, ali ja sam najveći krivac što nije ostala od danas ili ostala duže do tri godine. Zato što sam bio najbolji gost tu. Kako god dođe neko rekao sam “račun meni”; “ovo ide na mene”;”ovaj ne mora platiti” i sve tako u krug. I na kraju kada dođe dan pitam koliko smo zaradili, a on kaže šefe imamo samo za nabavku. Tako da smo morali prodati tu kafanu i to je era o kafani", objasnio je Džinović u emisiji.

foto: Dragana Udovičić

Kurir.rs/Foto: Dragana Udovičić, Dragan Kadić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) CELO DRUŠTVO PALO U SEVDAH: Haris i Keba RAZVALILI hit TOME ZDRAVKOVIĆA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...