Opačić otkrio pred koncert: Pesmu “Ako je do mene” odbile dve pevačice pre Ivane
Foto: Promo

Opačić otkrio pred koncert: Pesmu “Ako je do mene” odbile dve pevačice pre Ivane

Stars -

Titulu fenomena Bane Opačić stekao je hitovima koji nepogrešivo nalaze put do srca publike, objavama na društvenim mrežama koje bude emocije kod miliona pratilaca, ali I time što je njegova umetnost menjala tokove muzike I živote pevača, kao što je bio slučaj sa legendarnom pesmom “Ako je do mene” koju su izveli Darko Radovanović I Ivana Selakov.

No, ono što mnogi ne znaju je da su ovaj megahit, koji će Bane neizostavno pevati na svom prvom koncertu 11. maja u Centru “Sava”, odbile dve pevačice pre nego što će ući u istoriju domaće muzike u izvođenju dve tada mlade zvezde.

- Kada sam napisao pesmu “Ako je do mene” unapred sam znao da želim da je peva Darko Radovanović jer smo u tom trenutku započinjali rad na, ispostaviće se, njegovom poslednjem albumu. Probudio sam se jednog jutra sa samo jednom mišlju - pesma mora da bude duet. Jedva sam dočekao da se Darko probudi da mu saopšim svoju želju sa kojom se složio- priseća se umetnik, koji tada nije ni slutio da to baš I neće biti lak zadatak.

- Pesmu smo prvo ponudili Indiri Radić, ali se nije pronašla u tekstu. Zatim smo pričali sa Romanom, ali je I ona odustala od nje. Pozvali smo Ivanu Selakov da nam u studiju otpeva ženski vokal za demo snimak, i kada je to uradila Darko i ja smo zaključili da ne treba dalje da tražimo osobu za duet. Darko i Ivana su dobili veliki broj nagrada za taj duet, oboma je bio prekretnica u karijeri a pesma je postala jedna od onih koje su uvek “zelene” – sa setom se priseća Opačić, a potvrdu njegovih reči imaće priliku da doživi baš kada bude izvodio pesmu na koncertu za koji već vlada ogromno interesovanje.

( Promo tekst - Foto: Promo )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track